svevremeska balada

Bonnie Tyler otkrila za što je legendarna pjesma 'Total Eclipse of the Heart' izvorno napisana

29.11.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Slavna velška pjevačica hrapavog glasa, otvorila priču o stvaranju velikog hita iz 1983. povodom njegove 40. godišnjice koji ju je zapravo i proslavio

Prije nego što je Bonnie Tyler otpjevala jednu od najvećih pjesama osamdesetih pjesma se u originalu zvala 'Vampires in Love'.

U intervjuu za The Guardian, osvrćući se na 40. obljetnicu hita, pjevačica je ispričala da je tekstopisac/producent pjesme Jim Steinman izvorno namijenio za adaptaciju klasičnog vampirskog filma 'Nosferatu'. 'Rekao mi je da je počeo pisati pjesmu za buduću glazbenu verziju Nosferatua prije mnogo godina, ali da je nikad nije dovršio', rekla je Tyler.

Izvor: Društvene mreže

Kantautorica je objasnila da željela raditi s legendarnim tekstopiscem jer je bila obožavateljica njegovog rada s Meat Loafom, a 'Total Eclipse of the Heart' je bila prva pjesma na kojoj su surađivali. Nakon što je s hitmejkerom odradila session u New Yorku, rekla je da ju je pozvao natrag i pustio moćnu baladu.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

'Odmah sam shvatila kako je to nevjerojatna pjesma', rekla je kad je prvi put čula pjevača Roryja Dodda koji je izveo tu pjesmu na snimci. Premda mjuzikl inspiriran hororom na kraju nije izveden, spot za pjesmu zadržao je neke od 'gotičkih' elemenata. 'Snimali smo video u zastrašujućoj bivšoj ludnici u Surreyu. Psi čuvari nisu htjeli kročiti u prostorije u prizemlju u kojoj su davali ljudima tretman elektrošokovima.' 'Izlila sam svoje srce pjevajući je', priznala je.

  • +3
Bonnie Tyler Izvor: EPA / Autor: Jessica Gow

'Total Eclipse of the Year' postala je broj 1 i zadržala se na vrhu Billboard Hot 100 četiri tjedna 1983. te je zaslužila nominaciju za Grammy za najbolju pop vokalnu izvedbu i smatra se jednom od najlegendarnijih pjesama iz osamdesetih.

Premda Steinmanova verzija 'Nosferatua' nikad nije dovršena, kasnije se pojavila u partituri njegovog mjuzikla 'Dance of the Vampires'. Tyler je povodom pjesme krenula na obljetničku turneju diljem svijeta. Zbog pandemije je odgodila nastupe koji su se trebali održati povodom objavljivanja albuma 'The Best Is Yet to Come' iz 2021. godine. Nakon nekoliko nastupa u Njemačkoj u proljeće 2022., nastavila je turneju u listopadu i nastavit će je do početka 2024. diljem Europe.