U 58. GODINI OD MOŽDANOG UDARA

Preminula zvijezda 'Povratka otpisanih' Zlata Petković

03.12.2012 u 17:01

Bionic
Reading

Glumica Zlata Petković (58) preminula je u ponedjeljak u Beogradu u 13.40, sedam dana nakon što je pretrpjela moždani udar

Zlata Petković rođena je u Svrljigu 11. veljače 1954. godine, Osnovnu školu završila je u Smederevu, a gimnaziju u Zagrebu. Bila je prva pratilja Anite Buturine, buduće supruge Miše Kovača na izboru za najljepšu tinejdžericu Jugoslavije. Na svjetskom izboru za najljepšu tinejdžericu u Tokiju, ponijela je titulu Miss fotogeničnosti. Kasnije je i ponijela titulu Miss Jugoslavije.

Zahvaljujući tituli Miss fotogeničnosti, dobila je prvu filmsku ulogu u filmu 'Bubašinter' u režiji Milana Jelića. Akademiju dramskih umetnosti u Beogradu upisala je po završetku srednje škole, a u klasi je bila s Bogdanom Diklićem, Ljiljanom Stjepanović, Snežanom Savić, Ivicom Klemecom, Radošem Bajičem i Lazarom Ristovskim. Odmah po diplomi, redatelj Aca Đorđević joj je ponudio ulogu Marije u seriji 'Povratak otpisanih' koja ju je proslavila. Posljednju ulogu odigrala je u TV seriji 'Selo gori, a baba se češlja'.

Popularnoj glumici pozlilo je krajem studenog u stanu u Resavskoj ulici u Beogradu te je hitno prevezena u Urgentni centar. Doktor Branko Đurović kaže da je glumičino stanje bilo jako loše. 'Zlati je pukla aneurizma. To je isti efekt kao da je bomba eksplodirala u mozgu. Praktično se već danima borimo da je vratimo iz kome, ali je stanje veoma loše i vrlo skoro može se dogoditi da joj i srce prestane raditi. Mislim da se u ovom trenutku veoma teško može nešto popraviti jer je njen mozak pretrpio velika oštećenja', rekao je doktor Đurović samo nekoliko sati prije nego što je glumica preminula.