U ZAGREBU

Premijera filma 'Mare' s Marijom Škaričić u glavnoj ulozi okupila mnoga poznata lica

13.10.2020 u 23:22

Bionic
Reading

U kinu Studentskog centra u Zagrebu održala se premijera hvaljenog filma 'Mare' redateljice Andree Štake

Premijeru filma nisu propustili ni Goran Navojec, Ida Prester Peševski, Ana Maras Haramander...

U glavnoj ulozi u filmu 'Mare' pojavljuje se Marija Škaričić koja je za ovu svečanu prigodu look osvježila trendi bobom s blagim uvojcima, a privlačila je poglede u efektnoj crnu kreaciju dubokog dekoltea i stiletticama.

Ida Prester ostala je vjerna svom stilu pa je kaput sitnog animal uzorka iskombinirala s cool martama, dok se Ana Maras Haramander odučila za klasičnu all black varijantu.

  • +3
Premijera filma 'Mare' u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Inače, film 'Mare' svoj je festivalski put započeo na Berlinaleu, da bi potom u kolovozu bio prikazan na filmskom festivalu u Sarajevu te je ovjenčan s dva priznanja: nagradom CICAE - Međunarodne konfederacije umjetničkih kina, kao i Srcem Sarajeva Mariji Škaričić za upečatljivu interpretaciju naslovne junakinje. Škaričić je inače prva glumica koja je dosad osvojila čak tri Srca Sarajeva, tj. nagradu za najbolju žensku ulogu na sarajevskom festivalu. Nakon Sarajeva film 'Mare' otvorio je Pulski filmski festival te sada započinje svoj put do šire domaće publike.

Ovo treći dugometražni film hrvatsko-švicarske redateljice Andree Štake ('Gospođica', 'Cure – život druge'), a prati peteročlanu obitelj u kojoj glavna junakinja Mare (Škaričić) ima sve elemente za zadovoljavajući život, no istovremeno žudi za promjenom i intenzitetom koji joj svakodnevica ne omogućuje. Nakon slučajnog susreta sa strancem ona stavlja dosadašnji život na kušnju. Pored Škaričić, glume Goran Navojec, Ivana Roščić, Nikša Butijer, Mirjana Karanović, Zdenko Jelčić te poljski glumac Mateuzs Kosciukiewicz.