NATJECANJE LJEPOTE

Prekrasna Jamajčanka nova je Miss svijeta 2019.

15.12.2019 u 09:31

Bionic
Reading

Dvadesetrogodišnja Jamajčanka Tony-Ann Singh izabrana je u subotu za Miss svijeta za 2019. godinu te je poručila da će svoj rad usmjeriti ka 'održivim promjenama' za položaj žena i djece

'Djevojci iz St. Thomasa na Jamajci i svim djevojkama svijeta: vjerujte u sebe. Znajte da ste važne i da možete ostvariti svoje snove. Ova kruna nije moja, vaša je. Vi imate cilj', napisala je pobjednica na Twitteru.

Toni-Ann Sing (23), studentica je psihologije i u finalu je pobijedila ispred Francuskinje Ophely Mezino i Indijke Suman Rao.

Krunu joj je predala prošlogodišnja pobjednica Meksikanka Vanessa Ponce de Leon.

Toni-Ann Sing je četvrta Jamajčanka koja je ponijela titulu najljepše na svijetu.

'Želim napraviti promjenu koja je održiva. Dakle, ako govorimo o ženama, to bi trebalo biti nešto što će osigurati da njihova djeca i djeca njihove djece imaju drugačije životne vrijednosti', rekla je Singh. Nije precizirala na kakve točno promjene misli.

'U redu je slaviti stvari poput ljepote, snage i slično, ali ovo je puno više od toga', dodala je.

Singh, koja je na natjecanju pjevala pjesmu pokojne pjevačice Whitney Houston 'I have nothing', svoju je krunu dobila od prošlogodišnje pobjednice, Meksike Vanesse Ponce.

Više od 100 žena natjecalo se za titulu Miss svijeta 2019. proteklih nekoliko tjedana u Londonu, a morale su sudjelovati u šest različitih natjecanja prije večerašnjeg finala. Miss Hrvatske, Katarina Mamić, nije uspjela ući u 40 najljepših.