KRATKO I JASNO

Prekinuli šutnju: Evo što su o navodnom preljubu budućeg kralja poručili iz palače

16.11.2023 u 08:59

Bionic
Reading

Dansku kraljevsku obitelj i dalje potresa skandal oko navodne preljubničke afere budućeg kralja, princa Frederika. Nakon podužeg razmišljanja kako će se sa svime nositi u javnosti i kako će sve to prezentirati, stigla je i prva reakcija iz palače

Nekoliko dana trajala je šutnja iz danske kraljevske obitelji oko navodnog preljuba princa Frederika, koji je s princezom Mary već 19 godina u braku i s njom ima četvero djece.

Nakon što su španjolski mediji objavili paparazzo fotografije, ali i cijelu pozadinsku priču oko vikenda kojeg je budući danski kralj proveo u Madridu u društvu atraktivne Genoveve Casanove, s nestrpljenjem se čekalo i očitovanje obitelji, budući da je navodna ljubavnica cijelu priču demantirali rekavši kako je ona 'tu slučajno završila'.

Danski princ Frederik i princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Ida Marie Odgaard / AFP i Lars H. Laursen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Naime, priča Genoveve Casanove glasi da je ona u posljednji trenutak uskočila kao pratnja princu Frederiku tijekom njegovog posjeta Madridu i izložbi, no fotografije snimljene ispred restorana u sitnim noćnim satima, kao i one zajedničkog ulaska i izlaska iz jednog stana gdje su proveli noć, demantiraju njezine navode.

O svemu su se sad oglasili iz Palače i za danske novine B.T. rekli kratko i jasno kako oni 'takve glasine i insinuacije nemaju namjeru komentirati'.

Princ Frederik, kao budući danski kralj, i njegova supruga, princeza Mary, o cijeloj situaciji nisu rekli ni riječi, no dovoljan je bio jedan pogled na izraz lica buduće danske kraljice na kojem se jasno čitao njezin bijes zbog javnog poniženja kojeg je doživjela zbog nevjernog supruga.

Sudeći po komentarima na društvenim mrežama, danska javnost drži stranu princeze Mary, dok za princa Frederika ne biraju riječi kako bi opisali što točno misle o njemu i njegovom navodnom preljubu.