PRINC FREDERIK

Usiljeni osmijesi za javnost: Može li navodna nevjera budućeg kralja ugroziti sve?

09.11.2023 u 13:29

Danski princ Frederik i princeza Mary

Izvor: Profimedia / Autor: Ida Marie Odgaard / AFP i Lars H. Laursen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Bionic
Reading

Upravo uoči dolaska španjolskog kraljevskog para u posjet kraljevskoj obitelji u Danskoj, španjolski su mediji raspalili priču o navodnoj izvanbračnoj aferi prijestolonasljednika, princa Frederika i atraktivne Genoveve Casanove, s kojom je snimljen prošlog tjedna u Madridu, gdje su zajedno pogledali izložbu djela Pabla Picassa

Lice danske princeze Mary nije moglo sakriti bijes dok je kao domaćin španjolskog kralja Felipea VI i kraljicu Letiziju vodila uokolo na dogovorena druženja. Bijes je zapravo logičan slijed onoga što se posljednjih dana događalo i to pred očima javnosti, zbog čega je buduća danska kraljica doživjela i javnu sramotu.

Za to vrijeme njezin suprug, i glavni akter cijele afere, danski prijestolonasljednik princ Frederik svojim je pogledima, dodirima, ali i riječima pokušavao ublažiti cijelu situaciju, no u tome i nije bio pretjerano uspješan.

Cijelu situaciju dobro je shvaćala i španjolska kraljica Letizia, koja se nije previše smijala pred okupljenim fotografima, svjesna i sama svega što se događa.

A ako se pitate što se to točno dogodilo, pojasnit ćemo u idućim rečenicama. Prema pisanju španjolskih tabloida, a posebno Hole! koja je i objavila paparazzo fotografije, princ Frederik prošlog se tjedna po Madridu našetavao s navodnom ljubavnicom.

Riječ je o Meksikanki Genovevi Casanovi, koja se već godinama kreće u visokom društvu, s kojom je prošlog tjedna u Madridu pogledao i izložbu Picassa nakon čega su prošetali parko El Retiro i otišli zajedno na večeru.

To možda i ne bi imalo pretjeranog efekta da Frederik od 2004. nije u braku s princezom Mary, a zanimljivo je i kako je Genoveva u listopadu uživala u Kopenhagenu, te nije krila oduševljenje gradom.

  • +11
Princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Jesper Sunesen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Ipak, kako bi popravila vidno narušeni imidž navodnog ljubavnika, Genoveva je poslala izjavu Hola!-i, gdje je odbacila navode da su njih dvoje u vezi.

'Kategorički poričem tvrdnje koje upućuju na to da sam u romantičnoj vezi s princom Frederickom. Svaka izjava ovog tipa ne samo da je u potpunosti neistinita, već i na zlonamjeran način krivo prikazuje činjenice. Cijela ova priča već je u rukama mojih odvjetnika koji će se pobrinuti za odgovarajuće korake kako bi zaštitili moje pravo na čast, istinu i privatnost!'

Novinari magazina Hola! u međuvremenu su otkrili kakoa Genoveva i princ Frederik imaju zajendičkog prijatelja s kojim je danski prijestolonasljednik trebao posjetiti izložbu, no zbog bolesti je bio spriječen, pa je zamolilo Genovevu da mu bude pratnja.

Inače, Genoveva Casanova okušala se kao glumica te se pojavila 2006. u romantičnoj drami 'Goyini duhovi' s Natalie Portman i Javierom Bardemom, a radila je i kao direktorica projekata u Zakladi Casa de Alba u Madridu. Španjolski gledatelji nedavno su je mogli gledati u njihovoj inačici Celebrity Masterchefa.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Hoće li se iz situacije u kojoj se našao princ Frederik uspjeti izvući i hoće li njegova supruga, princeza Mary, moći preći preko svega, doznat ćemo u narednom periodu.