PRINCEZA MARY I PRINC FREDERIK

Je li 19 godina braka dovoljno da buduća kraljica oprosti navodnu suprugovu nevjeru?

16.11.2023 u 06:37

Bionic
Reading

Naoko skladan odnos budućeg danskog kralja i njegove supruge, princeze Mary, posljednjih su dana uzdrmali medijski napisi o navodnom preljubu princa Frederika s atraktivnom Genovevom Casanovom. Na licu buduće kraljice jasno se očitava bijes, a hoće li to rezultirati i time da se kraljevski par razvede, za sada nije poznato. Jedino što je javnosti dobro znano ljubavna je priča Australke Mary i Danca Frederika

Taman kad se javnost malo primirila nakon odluke danske kraljice da 1. siječnja 2023. oduzme titule djeci mlađeg sina, princa Joachima, a potom i sukoba na relaciji dvojice braće, Joachima i Frederika, i njihovih supruga Marie i Mary, mediji su se ponovno užarili.

No ovoga puta razlog nisu nasljedstva, titule i ljubomora, već navodna nevjera budućeg danskog kralja, princa Frederika, koji je u Madridu prije nekoliko dana snimljen u društvu atraktivne Genoveve Casanove.

Iako se navodna ljubavnica odmah opravdala putem društvenih mreža, rekavši da je ona 'uletjela' umjesto bolesnog prijatelja princa Frederika, koji mu je trebao praviti društvo na izložbi, fotografije su otkrile da su njih dvoje proveli puno više vremena od onog što su otkrili.

Danski princ Frederik i princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Ida Marie Odgaard / AFP i Lars H. Laursen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Paparazzi su ih tako snimili i prilikom izlaska iz restorana, u kojem su bili na večeri, ali i tijekom ulaska i izlaska iz stana u kojem su proveli noć. Sve to odvijalo se uoči službenog posjeta španjolskog kraljevskog para Danskoj, kada je lice princeze Mary jasno otkrivalo njezin bijes.

Kako će se cijela priča odviti, znaju samo oni, a nama ostaje prisjetiti se ljubavne priče i braka koji traje gotovo 20 godina (iduće godine slave 20. godišnjicu braka, op.a.).

Prvi susret u Sydneyju

Princ Frederik svoju je buduću suprugu upoznao u Australiji, gdje je ona radila kao mlada i ambiciozna direktorica marketinga. On je pak tamo stigao kako bi podržao danski jedriličarski tim na Olimpijskim igrama 2000. održanim u Sydneyju, a susret se odvio u baru.

Frederik je došao ondje s mlađim bratom, princem Joachimom, rođakom, princem Nikolasom od Grčke i Danske, te tadašnjim princem od Asturije, danas španjolskim kraljem Felipeom VI. Upravo je Felipe poznavao Maryinu cimericu, a ostalo je povijest.

  • +11
Princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Jesper Sunesen/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princ je tražio broj telefona lijepe Mary, koji mu je ona, nesvjesna njegovog kraljevskog statusa, dala, a idućih nekoliko mjeseci održavali su vezu na daljinu. Godine 2001. ona se preselila iz Australije u Dansku i počela učiti jezik, a prvo javno pojavljivanje zajedno imali su 2003., netom prije negoli su objavljene zaruke. Mary je dobila i zaručnički prsten s dijamantima koji bojom asociraju na dansku zastavu.

Vjenčanje

Nakon četiri godine veze, par se vjenčao 2004. na raskošnoj ceremoniji kakva i priliči budućem nasljedniku danskog trona, i to u katedrali u Kopenhagenu. Mary je za svoj dan iz snova odabrala vjenčanicu Uffe Frank, dok je u ruci držala buket s australskim snježnim eukaliptusom, u čast zemlje u kojoj je rođena.

Udaja za princa i budućeg kralja značila je i da će Mary jednoga dana, kada Frederikova majka i aktualna danska kraljica Margrethe siđe s trona, postati kraljica supruga.

Prvo dijete, princa Christiana, dobili su 2005., a on je rođenjem odmah postao drugi u naslijeđu trona, odmah iza oca. Godine 2007. rođena je princeza Isabella, a 2011. i blizanci, princ Vincent i princeza Josephine.