GLAZBA U GENIMA

Praši sve u šesnaest: Košarkaš Roko Leni Ukić vrijeme krati sviranjem bubnjeva

18.03.2020 u 15:45

Bionic
Reading

Svijet se bori sa snažnom pandemijom koronavirusa koja je poremetila sve sfere života, pa i svijet sporta u kojemu su otkazane gotovo sve utakmice. Brojni domaći i strani sportaši se nalaze u izolaciji u svojim domovima kako se ne bi zarazili virusom. Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić vrijeme 'ubija' muziciranjem

Najbolji bubnjar među košarkašima Roko Leni Ukić glazbene gene i stras prema sviranju naslijedio je od oca Zorana Ukića, bubnjara Daleke obale i grupe Diogen. Inače, srednje ime Leni dobio je po legendarnom bubnjaru Lennyju Whiteu. Mlađi Ukić svira od kad zna za sebe a tijekom tinejdžerske dobi uzeo pauzu.

Danas su mu bubnjevi hobi, a u slobodno vrijeme 'obrađuje' bendove uz koje je odrastao poput Red Hot Chili Peppersa ili Foo Fightersa. Talentirani 35-godišnjak otvorio profil na Instagramu kojeg je naslovio riječima: 'Izolacija Instagram, samo bubanj, samo coveri'.

View this post on Instagram

#bubanj,#neznanheshtagirat,#koronainstagram

A post shared by Roko Ukic (@roko_leni10) on

Oni koji ga prate za početak će moći čuti kako Splićanin svira Led Zeppelin i legendarni hit 'Stairway to Heaven', te pjesmu TBF-a 'Smak svita', a objavio je i nekoliko svojih fotografija na kojima sjedi za bubnjem.

Kad su ga pitali vidi li se jednog dana kao bubnjar na svadbama svojevrmeeno je izjavio: 'Može, ali na svadbama prijatelja i samo u setovima koji imaju rock repertoar.'

Preventivne mjere za zaštitu od koronavirusa