Basketball Camp Croatia

Roko Leni Ukić još nije donio odluku o nastavku karijere; evo kako trenira s mladim nadama iz regije

09.07.2019 u 08:56

Bionic
Reading

Put profesionalnog košarkaša do uspjeha dugačak je i pun izazova. Kako se s njima suočiti najbolje zna Roko Leni Ukić, hrvatski košarkaš s bogatim međunarodnim iskustvom. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije gost je Basketball Camp Croatia gdje je budućim košarkašima otkrio što je potrebno za ostvarivanje njihovog sportskog sna

'Prvi dojmovi su stvarno sjajni, od uvjeta i organizacije do ozbiljnosti polaznika, to se odmah prepoznaje. Nisam nikada bio u kampu kao mladi košarkaš, ali kada sam ja počinjao toga je i bilo dosta manje. Sigurno bi bilo dobro za mene da sam mogao ovako nešto iskusiti. Ovakav kamp znači puno, ali stvar je kako će svatko od njih individualno to sve skupa shvatiti i s kakvim će pristupom doći te usvojiti što im se nudi. Koliko sve bilo sjajno, stvar je na njima da upiju što više mogu i iskoriste to u svojoj budućoj karijeri!', izjavio je košarkaš Roko Leni Ukić, koji je odgovarao na pitanja polaznika koje je najviše zanimala njegova NBA karijera.

Obzirom da 35-godišnji Ukić, nakon što je odradio sezonu u Francuskoj, trenutačno nema klub i slobodan je igrač (još nije donio odluku o nastavku karijere) sigurno je bio sretan što je za vrijeme godišnjeg odmora imao priliku trenirati s polaznicima kampa i udijeliti im koji savjet.

Basketball Camp Croatia održava se do 13. srpnja, do kada će više od 200 mladih košarkaša trenirati u dvorani KK Zabok. Rad sa stručnjacima iz različitih područja te detaljno osmišljen program treninga istaknuli su ovaj kamp od sličnih u regiji te privukli polaznike iz Hrvatske, Kanada, USA, Izraela, Luksemburga, Mađarske, Slovenije, BiH, Srbije, Austrije, Irske, Njemačke, Francuske, Ukrajine i Crne Gore.

'Bio sam na kampu i prošle godine, mogu reći da su dobri elementi od lani ostali, a puno toga se poboljšalo. Feedback koji smo im dali uzeli su u obzir i poboljšali sve što se moglo, ponovno sam jako zadovoljan naučenim. Bio sam na puno kampova, ali ovdje se baš svi aspekti života sportaša analiziraju: od prehrane do psiholoških barijera tijekom utakmice', objašnjava 18-godišnji Donat Batarilo, Hrvat s belgijskom adresom.

Polaznici svaki dan rade s profesionalnim košarkaškim trenerima, kao što su Jakša Vulić i Silvije Jenkač. Uz trenere, s polaznicima rade i psiholozi Mentalnog treninga dok ih o zdravoj prehrani savjetuju stručni nutricionisti. Tako na jednom mjestu, tijekom sedam dana trajanja kampa, polaznici dobivaju sveobuhvatni plan rada koji je nužan za uspjeh u profesionalnoj košarci. Uz Roka Ukića, kamp su posjetili hrvatski treneri Neven Spahija i Jurica Golemac te izraelski trener Guy Goodes.

'Kamp je koncipiran na dvotjednom rasporedu, u dvije smjene. Imamo igrače od 2000. do 2008. godišta, a podijeljeni su po grupama što se tiče znanja i vještina. Imamo odlične uvjete za polaznike, kako košarkaške u dvorani KK Zabok tako i smještajne u hotelu Well. U ovakvim uvjetima je izvrsno raditi, trenerima i djeci', izjavio je voditelj trenerskog programa Jakša Vulić.

Kamp se održava u organizaciji košarkaške agencije Pepi Sport. Polaznici kampa smješteni su u Hotelu Well**** Termi Tuhelj. gdje mogu uživati u bazenima između dva naporna treninga dnevno. Kako bi imali dovoljno energije, imat će tri nutritivna obroka prilagođena mladim sportašima i njihovim energetskim potrebama. Uz treninge, ovaj kamp prilika je košarkašima za druženje s vršnjacima s različitih strana svijeta.

  • +2
Basketball Camp Croatia Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Basketball Camp Croatia