u Francuskoj

Potopljena je jahta na kojoj je princeza Diana proživljavala najljepše dane

09.08.2023 u 20:24

Bionic
Reading

Bivša jahta princeze Diane na kojoj je uživala na posljednjem ljetnom odmoru prije smrti potonula je u blizini obale Francuske

Nakon što je pobjegla iz kraljevske obitelji i od skandala prevare, princeza Diana sreću je pronašla u Dodiju Al Fayedu, sinu milijardera koji je ispunio sve njezine želje. Par je uživao provodeći vrijeme na luksuznim jahtama, a filmski producent multimilijunaš potrošio je oko milijun funti na preuređenje broda. Preuredivši jahtu, pridobio je Dianu da se ukrca na plovilo koje je nedavno potonulo u Francuskoj.

Jahta imena 'Cujo' napravljena je u Italiji 1972. godine, a tada je bila najbrža motorna jahta na svijetu. Bila je u vlasništvu najbogatijih pa tako i Dodija Al Fayeda.

Nakon smrti princeze Diane i gospodina Al-Fayeda, Cujo je propao. Rastavljena je 1999. godine i provela je godine u skladištu prije nego što su je obnovili novi vlasnici.

Novi vlasnici obnovili su jahtu, no ona je krajem srpnja potonula. Naime, kako pišu strani mediji, jahta je potonula ispod mediteranskih valova nakon što je u subotu udarila u neidentificirani objekt kod Beaulieu-sur-Mera. Na plovilu se tada nalazilo sedmero ljudi, a svi su uspješno spašeni.

MODNI DRAGULJI

Kultne haljine princeze Diane traže nove vlasnice. Cijena? Prava sitnica

Pogledaj galeriju