NEPREŽALJENI GLAZBENIK

Pogledajte spot za novu pjesmu Olivera Dragojevića 'Ne mogu ti reći'

01.03.2024 u 10:19

Bionic
Reading

U programu Radio Dalmacije i radija Bravo jučer su prvi put u eteru slušatelji mogli čuti novu pjesmu Olivera Dragojevića, preminulog 29. srpnja 2018. godine

Teško je vjerovati da je prošlo više od pet godina kada nas je napustio jedan i jedini, najveći Oliver. Teško je vjerovati jer uspomena na njega živi u njegovoj glazbi, njegovom liku i djelu koji nikada neće biti zaboravljen. Upravo zato njegova obitelj odlučila je dati priliku da ga se sjetimo, još jednom osjetimo, kroz ono što mu je bilo najvažnije - kroz njegovu glazbu.

Glazbenik je 'Ne mogu ti reći' snimio prije smrti, a to je ujedno najavna pjesma albuma na kojem će biti 12 njegovih skladbi.

Tekst pjesme potpisuje Matko Šimac, za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić, a sad je objavljen i videospot, koji potpisuje Matko Petrić. Zanimljivo je da se u njemu pojavljuje i Oliverov unuk.

Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Kako je najavljeno, uz pomoć Oliverove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Recordsa, album će ugledati svjetlo dana ove godine.

'Nikada nije bilo ljepše, ali i teže čuti ovaj glas. Kao da je opet tu. Pjesma Matka Šimca na svim je digitalnim servisima. A u 9 sati nadamo se da ćete nam se u što većem broju pridružiti na YouTubeu da zajedno pogledamo spot Matka Petrića za novu pjesmu 'Ne mogu ti reći'. Hvala vam na divnim riječima i podršci, ne možete ni zamisliti koliko one znače obitelji i svima koji već dugo rade na ovoj pjesmi. Link na YouTube nalazi se u opisu profila', stoji na službenoj stranici Olivera Dragojevića.

Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vrijedno snimao do svog posljednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje. I nastao je album s novim pjesmama Olivera - 'Dolaziš'.

Njegova je obitelj opisala kako je nastao album Dolaziš, koji s velikim nestrpljenjem čekaju njegovi obožavatelji.

'S Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i ogromna odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovom putu. Osjetili smo potrebu da objedinimo pjesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih suradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o glazbi, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan. Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma 'Ne mogu ti reći' autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma. Moramo se zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, glazbenicima i svima ostalima koju su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove glazbe uživati u ovom albumu i da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada', emotivna i zahvalna je Oliverova obitelj.