ISTIČE SE DIZAJNOM

Pogledajte kako izgleda vila Ćorluke i Franke koja je osvojila prestižnu nagradu

09.12.2023 u 16:38

Bionic
Reading

Vila našeg proslavljenog bivšeg reprezentativca Vedrana Ćorluke i pjevačice Franke Batelić smještena u Zagrebu dobila je vrijednu dizajnersku nagradu

Obiteljska kuća Vedrana Ćorluke (37) i pjevačice Franke Batelić (31) smještena u Kozarčevoj ulici na uzvisini iznad Brizanca u Zagrebu osvojila je prestižnu nagradu u kategoriji obiteljskog stanovanja na natječaju Architecture Masterprize 2023.

Ovaj dizajnerski projekt koji odiše posebnošću i originalnošću potpisuje arhitektonski studio Dva arhitekta, koji se ovom lijepom vijesti pohvalio i na svojim društvenim mrežama.

Isti je projekt bio nominiran za nagradu najbolje stambene arhitekture u 2022. godini, koju inače dodjeljuje Udruženje arhitekata Hrvatske. Gradnju ove predivne vile započela je još 2018. godine, a Vedran i Franka uselili su se 2021.

  • +4
Vila Franke Batelić i Vedrana Ćorluke dok je bila još u izgradnji Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

'Na strmom terenu, uz usječenu i vijugavu ulicu elitne zagrebačke četvrti samostojećih obiteljskih kuća, arhitekti formiraju pauzu u strogom ritmu ulice povlačeći se s građevnog pravca susjednih zgrada u dubinu parcele. Svijetu razigranih, često narativnih oblika, materijala i krovova ulice suprotstavljaju naglašeno suzdržanu arhitekturu kuće. Ona je kvadar od opeke izdignut na platformu. Oduzimanje iznutra stvara okosnicu projekta: trodimenzionalnu šupljinu koja se proteže kroz presjek od suterena do krova te u tlocrtu između sva četiri pročelja', stajalo svojedobno u opisu ovoga zdanja.

Obiteljska kuća Franke Batelić i Vedrana Ćorluke prostire se na čak 1553 četvorna metra i uređena je prema željama bračnog para sudeći prema objavama u minimalističkom, modernom stilu. Naime, nakon što je, dok još nisu uselili, Franka na svom Instagramu otkrila kako izgleda njezina kupaonica, u jednoj je objavi pozirala na stepenicama koje s jedne strane imaju i skulpturalne dekoracije, oduševivši brojne pratitelje.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Ljubavna priča Franke i Vedrana započela je u ljeto 2012. godine na Zrću, gdje su se upoznali. Vjenčali su se u srpnju 2018. godine u lokalnoj crkvi u Balama, a u siječnju 2020. godine rodilo se njihovo prvo dijete, sin Viktor.

Prošle godine, točnije 4. studenoga, obitelj je postala bogatija za još jednog člana, malenu Gretu.