Ostvarenje snova

Pobjednik 'The Voicea' Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli objavili album prvijenac

23.10.2020 u 13:56

Bionic
Reading

Nastavlja se glazbena priča započeta ovog proljeća; Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli objavili su iščekivani album prvijenac 'Na putu'. Stvaranje ovih pjesama bilo je posebno putovanje za mlade glazbenike, koji su svoj talent, entuzijazam i upornost unijeli u svoje prvo studijsko izdanje

Za produkciju albuma 'Na putu' zaslužan je Srđan Sekulović – Skansi, koji je i napisao većinu materijala. Uz njega, tri pjesme je kreirao i Aljoša Šerić, dok Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli autorski potpisuju dvije pjesme. Svoj doprinos u kreiranju albuma dao je i čitav niz domaćih glazbenika/ca, među kojima su Gina Viktorija Damjanović, Dominik Žagmešter, Dalibor Grubačević, Matej Milošev, Nikša Bratoš, Miroslav Lesić, stoji u priopćenju.

Izdanje donosi ukupno deset pjesama, a do sada su kao singlovi s pratećim videospotovima objavljene pjesme 'Samo da ti si tu', debitantska autorska pjesma skupine te 'Nauči me', čiji je autor Srđan Sekulović - Skansi. Prateće videospotove kreirala je talentirana umjetnica i fotografkinja Mare Milin, koja je ujedno zaslužna i za fotografije koje krase fizičko izdanje albuma, dok je kreativno rješenje naslovnice i knjižice izdanja djelo dizajnerice Zorice Adamović.

Uz singlove, uoči objave albuma predstavljene su i pjesme 'Dobro je', autora Aljoše Šerića te 'A Quiet Storm For  Her', Vinkova autorska pjesma na engleskom jeziku. Album donosi  i dva dueta,  u  obliku  pjesama 'Izgubiti neću dah',  koju je s Vinkom otpjevala Petra Perišić, te energični live-duet Vinka i Davora Gopca u pjesmi 'Pinokio' skupine Psihomodo Pop.

Mladi glazbenik i autor Vinko Ćemeraš široj se javnosti ove godine predstavio kroz sudjelovanje u showu The Voice Hrvatska, u kojem je odnio i pobjedu kao dio tima Davora Gopca. Upravo je tu njegov talent prepoznao krug iskusnih domaćih glazbenih imena i u startu mu pružio iznimnu podršku, što potvrđuje i Vinko: 'Dosta dugo sam pokušavao doći na glazbeni put koji će mi pomoći da se izrazim onako kako želim. I tko zna na kojem bih putu završio i koliko bi mi trebalo da dođem do njega da nije bilo Gopca, Gine, a onda Lidije i Skansija koji su me uzeli pod svoje. Prvo i najveće 'HVALA' ide njima. To je bila prekretnica.'