BILO JE TO DAVNO

Pamtite li ovaj voditeljski par iz 'Dobro jutro, Hrvatska', emisije koja slavi 32. rođendan

24.04.2024 u 12:14

Bionic
Reading

Kultna jutarnja emisija HTV-a mnogima je jedna od najdražih u programu HTV-a ovog vikenda obilježava 32. godinu postojanja. Zaštitni znak 'Dobro jutro, Hrvatska' su svakako njezini voditelji, a kroz godine se izmijenjalo mnoštvo parova

Prva epizoda HRT-ove emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' emitirana je 27. travnja 1992. godine, a prisjetili smo se jednog, mnogima već pomalo zaboravljene voditeljske kombinacije - Blaženke Leib i Domagoja Novokmeta.

Blaža, kako su odmilja zvali omiljenu voditeljicu, u emisiji je bila od nastanka redakcije 1992. pa sve do 2013. kada je prešla u emisiju 'Društvena mreža'. Vodila je i 'Nedjeljno popodne' i 'Ljetna slagalica', a posljednji angažman na HTV-u joj je bio istraživačko-novinarski rad za emisiju 'Kod nas doma'.

  • +2
Blaženka Leib, Domagoj Novokmet Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Napustila je HRT 2018. godine nakon čak 29 godina. Danas se bavi poslovnim komunikacijama, strategijama i odnosima s javnošću.

Domagoj Novokmet karijeru je počeo 1994. na HRT-u i to kao voditelj emisije 'Briljanteen' (koju je napustio nakon šeste sezone). Nakon toga je vodio emisiju 'Dizalica' gdje je bio i scenarist, a nakon toga je uređivao i vodio brojne projekte, uključujući Doru te središnju dnevnu političku TV debatu 'Otvoreno'. S HRT-a je prešao na N1 gdje i danas radi.

Po obrazovanju je ekonomist, a usavršavao se diljem Europe. Bio je i član Izvršnog odbora europske udruge javnih televizija CIRCOM Regional.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević