LIJEPA GESTA

Ovo je uspjelo samo njoj: Evo što je princ William obećao Kate Middleton na dan zaruka

07.11.2018 u 14:24

Bionic
Reading

Kada je nakon osam godina veze, princ William u ljeto 2010. napokon odlučio zaprositi voljenu Kate, učinio je nešto što nitko od njegovih kraljevskih predaka nije. Današnjoj supruzi osim prstena je dao i važno obećanje, koje i danas poštuje

Kolovoz 2010. godine važan je period za britanski kraljevski par, princa Williama i Kate Middleton. Tada su se tijekom zajedničkog putovanja u Keniju, zaručili i ispisali povijest.

Romantične zaruke i predivan prsten od plavog safira koji je pripadao njegovoj majci, pokojnoj princezi Diani, zasjenilo je ljubavno obećanje.

'Kada je William upitao Kate hoće li se udati za njega, odmah je dao do znanja da zbog njega i ulaska u kraljevstvo, neće morati napustiti vlastitu obitelj. Obećao joj je da će njezini roditelji Carole i Michael, sestra Pippa i brat James biti i dalje uključeni u sve njihove planove', otkrila je Katie Nicholl, autorica dokumentarca o vojvotkinji Kate Middleton.

  • +2
Kate Middleton i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Jednom kada se udate za princa vi postajete dio obitelji Windsor. No u slučaju Kate i Williama to je potpuno drugačije. Vidljivo je to u broju događanja na koja su pozvani roditelji vojvotkinje Kate. Kraljica ih redovito zove na Ascot, a bili su počasni gosti na mnogim drugim događanjima', naglašava autorica.

Nije tajna da vojvotkinja od Cambridgea jako je povezana s vlastitom obitelji, a posebno majkom i sestrom Pippom, koja joj je bila kuma na vjenčanju. Osim toga Carole Middleton uz kraljevske dadilje je osoba koja najviše pomaže vojvotkinji s njezino troje djece, princom Georgeom, princezom Charlotte i princom Louisom. Brižna baka iznimno se veseli svojim unucima, te je odmah nakon svakog poroda stigla kćeri u palaču.

  • +20
Carole Middleton Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Koliko je povezan s obitelji svoje supruge, ne krije ni princ William. Kako je kao mladić prolazio krizu i rastavu svojih roditelja, princ je obiteljsko utočište i zajedništvo često znao pronaći upravo u kući Middleton. William je u prvom intervjuu nakon zaruka otkrio i da ga je jako mučilo treba li za Kateinu ruku prvo zamoliti njezina oca, ali onda se ipak predomislio.

'Sinulo mi je da bi on mogao reći ne. Onda sam pomislio da ako prvo pitam Kate i ona pristane, on me zapravo neće moći odbiti' otkrio je princ tada.