POSLJEDNJI UDARAC

Otpustili 15 zaposlenika: Ovim potezom Meghan i Harry jasno su dali do znanja da je život u kraljevskoj obitelji od sada za njih prošlost

14.02.2020 u 09:36

Bionic
Reading

Princ Harry i Meghan Markle spremni su u potpunosti za novi život, a čini se kako od njihovih najava da će dio godine živjeti u Londonu, na kraju neće biti ništa, a taj zaključak može se izvesti iz njihova posljednjeg poteza

Još u siječnju djelatnici ureda Meghan Markle i princa Harryja u Buckinghamskoj palači, na sastancima jedan na jedan, doznali su kako za njih na tim pozicijama više nema budućnosti. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa odselili su, barem za prvu ruku, u Kanadu, i dali do znanja da više nemaju namjere isplaćivati plaće ljudima koji su do nedavno radili za njih. Čak 15 zaposlenika vojvodskog para Sussex sad je ostalo bez posla.

Tim posljednjim potezom, ili udarcem kraljevskoj obitelji, Meghan i Harry jasno su dali do znanja da od njihovih najava kako će dio godine živjeti u Londonu zapravo vrlo vjerojatno neće biti ništa.

  • +5
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I dok će vjerojatno jedno ili dvoje dosadašnjih djelatnika preći na druge pozicije unutar kraljevskog domaćinstva, ostatak je uzeo otpremnine.

'Sa svojom odlukom da odstupe sa svojih pozicija u kraljevskoj obitelji, ured u Buckinghamskoj palači više im nije potreban. Svi detalji još uvijek se finaliziraju, a ulaže se i napor kako bi neke ljude prebacili na druge pozicije unutar kraljevske obitelji, nažalost, neki će ipak ostati bez posla', otkrio je izvor blizak kraljevskoj obitelji.

Među onima koji će ostati bez posla je i osobna tajnica Fiona Mcilwham, ali i šefica PR odjela Sara Latham. Uz njih odlazi i kordinatorica Clara Loughran, koje se mnogi sjećaju kada je na dan njihova vjenčanja upravo ona predala Meghan Markle njezin buket, kao i Marnie Gaffney, dugogodišnja djelatnica PR odjela Buckinghamske palače, koja je odigrala važnu ulogu u organizaciji prve službene turneje Meghan Markle i princa Harryja po Australiji, a potom i Africi. Koliko je bila omiljena, ali i odana među članovima kraljevske obitelji govori i to da ju je kraljica proglasila članom Royal Victorian Ordera, no to joj u budućnosti neće značiti ništa budući da ostaje bez posla.

Bez posla ostaje i Julie Burley, koja je s prinčevima Harryjem i Williamom i Kate Middleton radila na njihovoj uspješnoj kampanji o mentalnom zdravlju Heads Together, kao i David Watkins, koji je nakon što je radio u modnoj kući Burberry vrbovan od strane kraljevske obitelji kako bi brinuo o medijskim istupima Meghan i Harryja i njihovom imidžu u javnosti.

I dok su neki otkaz prihvatili kao nešto normalno, ima i onih kojima je to stiglo kao veliki šok i iznenađenje. Ipak, na kraju su i oni prihvatili odluku Meghan i Harryja kao konačnu i odlučili ispoštovati dogovoreno.