ONA JE TA

Otkriveno nevjerojatno nasljedstvo koje će se uskoro naći u rukama princeze Charlotte

07.02.2023 u 07:48

Bionic
Reading

Osim što posjeduju velik broj nekretnina, članovi britanske kraljevske obitelji u vlasništvu su i nekih od najnevjerojatnijih kolekcija nakita. Riječ je o komadima koji nemaju cijenu, a koji se prenose na novu generaciju. Neke od njih naslijedit će princeza Charlotte

Kao jedina kći princa Williama i Kate Middleton, princeza Charlotte jednoga će dana naslijediti neke od najljepših komada nakita koji su nekada bili u vlasništvu njezine prabake, kraljice Elizabete II. No to nije jedini nakit koji će se naći u njezinim rukama.

Princeza Charlotte naslijedit će tako i jedan komad koji, bez sumnje, puno znači njezinom ocu, princu Williamu. Naime njegova mezimica trebala bi naslijediti legendarnu Spencerovu tijaru, onu koja je pripadala njezinoj pokojnoj baki, princezi Diani, a nosila ju je na dan vjenčanja s princem Charlesom u srpnju 1981. godine.

Svjetlucava tijara dizajnirana je u stilu vijenca, izrađena od dijamanata i zlata, a u središnjem dijelu ima srce. Nasljedstvo je Dianinog oca, Johna Spencera, te ostaje u obitelji Spencer iako je bila dio muzejskog postava u Londonu prošle godine, kada je potvrđeno da će je naslijediti upravo Charlotte.

  • +6
Princeza Charlotte Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tada je u opisu otkriveno da ju je osmi grof Spencer naslijedio 70-ih godina prošlog stoljeća te su je, za svoja vjenčanja, nosile sve tri njegove kćeri - 1978. lady Jane, 1980. lady Sarah te 1981. lady Diana, a posljednji put na svom vjenčanju, u proljeće 2018., i Celia McCorquodale, nećakinja desetog grofa Spencera, Charlesa.