U DALEKOJ AFRICI

Otkriveno kako je izgledao život princeze Charlene prije nego što se udala za monegaškog vladara

02.02.2022 u 06:45

Bionic
Reading

S nevjerojatnim zanimanjem ljudi iz cijeloga svijeta prate baš sve vezano uz najtužniju princezu na svijetu, i dalje hospitaliziranu na nepoznatoj europskoj lokaciji, a koja je prije udaje za monegaškog vladara živjela sasvim drugačiji život

Danas nosi titulu Njezino Visočanstvo i princeza je od Monaka, a iako joj se isprva sve vjerojatno činilo kao u bajci i ostvarenje dječjeg sna, danas zasigurno ne gleda tako. Stati u cipele nikada prežaljene Grace Kelly, istinske holivudske, ali i monegaške princeze, donijelo je teret, ali i lošu karmu Charlene Lynette Wittstock poslije udaje za princa Alberta šest godina nakon što je naslijedio oca.

Lijepa plavuša rodila se kao najstarije dijete Michaela i Lynette Wittstock u Bulawayju u Rodeziji, danas znanoj kao Zimbabve. Charlene im je bila jedina kći i odrastala je s dvojicom mlađe braće, a obitelj Wittstock preselila se u Južnoafričku Republiku kada je imala 11 godina.

Dolazi iz protestantske obitelji koja čuva vrlo snažno njemačko naslijeđe. Njezini praprabaka i prapradjed emigrirali su još 1861. u Južnoafričku Republiku kako bi izbjegli teškoće u Njemačkoj, a Charlene je pohađala osnovnu školu u Benoniju, nedaleko od Johannesburga.

  • +7
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Njezina majka bila je uspješna sportašica i velika zaljubljenica u ronjenje, a uz sve to bila je trenerica plivanja. Na neki način buduća princeza pratila je majčine stope, pronašavši svoj put u plivanju u kojem je bila iznimno uspješna te je čak dospjela na Olimpijske igre 2000. godine, kada je s ekipom Južnoafričke Republike završila na petom mjestu.

Osim toga, sudjelovala je i osvajala medalje na Afričkim igrama 1999., Igrama Commonwealtha 1998. i 2002., a danas je ponosna vlasnika dviju srebrnih i triju zlatnih medalja. Godine 2002. na Svjetskom prvenstvu na kratkim stazama završila je na šestom mjestu plivajući 200 metara prsno, nakon čega je postala članicom plivačkog tima na južnoafričkom sveučilištu u Pretoriji. Nakon što joj je 2007. trener postao Branislav Ivkovic, Charlene je još jednom postala prvakinja svoje države u disciplini 50 metara leđno, a to joj je donijelo i treće mjesto u Australiji i Brazilu.

Iako se s plivačkom karijerom namjeravala oprostiti na Ljetnim olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, sve je završilo nešto ranije zbog ozljede. Zanimljivo je to da je netom prije udaje za princa Alberta, Charlene najavila svoje planove da će biti globalna ambasadorica Paraolimpijskih igara, namijenjenih onima s poteškoćama, želeći ih osnažiti da ostvare svoje snove.

Budućeg supruga upoznala je 2000. godine na natjecanju na kojem je bila članica južnoafričkog plivačkog tima. Lijepa plavuša odmah ga je očarala pa se Albert potrudio dogovoriti im susret, a njihov prvi izlazak bio je navodno za oboje - savršen.

Unatoč tome što je bila dobro upoznata s njegovom titulom plejboja i zavodnika, Charlene nije odoljela monegaškom princu, a svima su se činili savršenim parom. Dijelili su strast prema očuvanju okoliša, ali i promicanju olimpijskog duha. Nakon javne objave da su u vezi, i to na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara 2006., počeli su zajednički život, a u lipnju 2010. objavljene su i zaruke.

No to ne znači da drame u njihovom životu nije već bilo, što je počelo izlaziti na površinu, pa je tako procurilo da je željela pobjeći od svega te da je čak tri puta navodno bježala, no uzalud. Pripreme za vjenčanje su nastavljene, Charlene je prešla s protestantske na rimokatoličku vjeru, iako se to od nje nije zahtijevalo, a na samom vjenčanju u crkvi nije prestajala plakati.

S vremenom se navikla na sva pravila, rodila je princu Albertu i nasljednike - danas sedmogodišnje blizance Gabriellu i Jacquesa - no prije nešto više od godine dana krenula je s 'javnim buntom'. Prvo je izbrijala polovicu glave, potom je otputovala u rodnu Južnoafričku Republiku, prvo zbog sprovoda, potom i zbog obaveza u organizacijama kojima je pokroviteljica. Ondje joj se zdravstvena situacija zakomplicirala i podvrgnuta je operativnim zahvatima, zbog čega je izbivala iz Monaka većinu godine.

  • +10
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Crystal Pictures / Crystal pictures / Profimedia

Kada se napokon vratila kući, u zagrljaj svojih blizanaca, idila nije dugo trajala. Princeza Charlene pristala je na hospitalizaciju u europskoj bolnici na nepoznatoj lokaciji, u kojoj se još nalazi.