I DALJE JE U BOLNICI

Princeza Charlene slavi 44. rođendan: Na službenom Instagramu objavljen je video, no ona ga nije stavila...

25.01.2022 u 10:07

Bionic
Reading

Iako su se njezini obožavatelji potajno možda i nadali da će do kraja siječnja, kada joj je i rođendan, princeza Charlene napokon napustiti bolnicu i vratiti se kući svojim blizancima, to se ipak nije dogodilo

Baš kao i 7. rođendan svojih blizanaca, princa Jacquesa i princeze Gabrielle, Božić i Novu godinu, princeza Charlene i svoj je 44. rođendan dočekala daleko od obiteljskog doma i monegaške palače. Zbog javnosti nepoznatih zdravstvenih problema, Charlene i dalje boravi u europskoj bolnici na nepoznatoj lokaciji.

Baš kako je i najavljeno iz palače još za Božić, njezin oporavak ipak će potrajati mjesecima, što posebno teško pada upravo njezinoj djeci, koja su u posljednjih godinu dana s majkom uživali u tek rijetkim trenucima.

A dok ona pokušava uhvatiti u ruke konce svog života, na njezinom je službenom Instagram profilu objavljen video povodom njezinog 44. rođendana, u kojem se nalazi 'cijeli njezin život' - od najranije dobi pa sve do života u palači. Uz njega stoji:

'Sretan rođendan princezo Charlene! Divimo vam se jer uvijek dajete sve od sebe da promijenite živote ljudi diljem svijeta, a vaša strast i predanost spašavanju i mijenjanju života uistinu je inspiracija. Vjerujemo da vas ovaj video vašeg dosadašnjeg putovanja podsjeća koliko ste voljeni i cijenjeni!'

Charlene Lynette Wittstock rođenda je u gradu Bulawayju u tadašnjoj Rodeziji, danas Zimbabveu, 25. siječnja 1978. godine kao najstarija kći Michaela i Lynette Wittstock. Charlene ima i dvojicu mlađe braće, Garetha i Seana, a obitelj je svoju sreću, kada je Charlene napunila 12 godina, potražila u Južnoj Africi, preselivši u Benoni, grad nedaleko Johannesburga.

Od najranije dobi krenula je majčinim stopama i počela se baviti plivanjem, u kojem je bila itekako uspješna da je čak predstavljala Južnu Afriku 2000. na Ljetnim olimpijskim igrama u Sydneyju. Kao plivačica osvojila je nekoliko državnih naslova i pregršt zlatnih i srebrnih medalja. Iako je namjeravala svoju karijeru završiti na Ljetnim olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, nije uspjela proći kvalifikacije budući da je 18 mjeseci, nakon ozljede ramena, morala mirovati.

  • +7
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tijekom plivačkog mitinga u Monacu 2002. upoznala je princa Alberta, a svoju vezu tajili su punih šest godina, sve do Zimskih olimpijskih igara 2006. u Torinu, nakon čega su počeli i zajednički život. Palača je 23. lipnja 2010. objavila da se par zaručio, a iako je prvotni datum vjenčanja bio zakazan za 8. i 9. srpnja 2011., sve je odgođeno zbog toga što se u isto vrijeme u Durbanu održavao Međunarodni olimpijski odbor, čiji su članovi trebali biti pozvani na vjenčanje.

Već tada krenule su glasine kako Charlene želi odustati od vjenčanja i napustiti zemlju, no palača je sve to demantirala. Civilno vjenčanje održano je 1. srpnja 2011. u palači, kada je Charlene odbacila protestantsku vjeru i prihvatila rimokatoličku, a već dan kasnije održano je vjersko vjenčanje.

Ono što je cijeli Monaco s nestrpljenjem očekivao dogodilo se 30. svibnja 2014. kada je potvrđeno da je Charlene trudna i da će krajem godine roditi blizance. Princeza Gabriella i princ Jacques rođeni su 10. prosinca 2014. u bolnici koja nosi ime po njihovoj baki, princezi Grace.