PRINCEZA CAROLINE

Mjesta ima samo za jednu: Nakon hospitalizacije princeze Charlene u njezine je cipele uskočila druga princeza

26.01.2022 u 06:39

Bionic
Reading

Sve dok se njezin brat, princ Albert, nije oženio princezom Charlene u srpnju 2011. godine, monegaška princeza Caroline smatrala se tamošnjom prvom damom. S vremenom tu ulogu preuzela je Charlene, no njezini zdravstveni problemi učinili su svoje

Ove godine princeza Caroline od Monaca napunit će 65 godina i, iako se nakon ulaska princeze Charlene u obitelj više vjerojatno nije nadala da će obavljati dužnosti prve dame Monaka, zbog šogoričina zdravstvenog stanja preko noći primila se obaveza koje su je čekale.

Princeza Charlene već je gotovo dva desetljeća dijelom života princa Alberta, no vjenčani su tek od srpnja 2011., kada je i službeno preuzela sve obaveze koje donosi brak s monegaškim vladarom. Nije bilo gala večere ili nekog nacionalnog praznika na kojem se Charlene nije pojavila kao predstavnica monegaške obitelji.

No prije nje tu je ulogu savršeno obavljala druga princeza - Caroline je postala neslužbenom prvom damom još 1982. godine, kada je preminula njihova majka Grace Kelly. Od tada se na svim događanjima pojavljivala prvo uz oca, potom i uz brata.

  • +7
Princeza Charlene Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Vjerojatno je zbog svega toga Caroline bilo poprilično teško prepustiti ulogu Charlene nakon što je ušla u obitelj. Glasine već godinama govore da je odnos dviju šogorica od samog početka bio napet jer je Caroline osjećala kao da joj je oduzeta uloga prve dame, a Charlene se jednostavno osjećala izostavljenom.

U palači su se trudili svim silama popraviti njihov odnos i ušutkati glasine, pa je na dan vjenčanja princeze Charlene i princa Alberta naglašeno da je ukras u kosi, koji je nosila južnoafrička ljepotica, za tu prigodu posuđen upravo od buduće šogorice.

BOŽIĆ U GSTAADU

Monegaška princeza uživa u Švicarskoj: S obitelji je snimljena u mondenom skijalištu

Pogledaj galeriju

Princeza Caroline uključila se u organizaciju vjenčanja preko svoje udruge Monte Carlo Ballet, kojoj je pokroviteljica, dizajnirajući haljinice za djevojčice koje su sipale latice. No to nije prošlo onako kako je zamišljala, a ako su glasine točne, one nikada nisu ugledale svjetlo dana. Zbog toga se princeza Caroline, iako se nastavila pojavljivati na većini kraljevskih događanja u Monaku, jednostavno maknula.

Fokusirala se na ulogu bake i nastavila voditi dobrotvorne udruge, kojima je godinama predsjedala. No sve se promijenilo 2021. godine, kada je princeza Charlene zbog zdravstvenih problema produžila svoj boravak u Južnoafričkoj Republici, a kada se vratila u Monako, nije prošlo dugo i završila je na liječenju na tajnoj lokaciji.

U tišini, bez puno pompe, princeza Caroline još je jednom uskočila na dobro joj poznato mjesto, trudeći se ostati u bratovoj sjeni, ali isto tako pazeći na svoje nećake, sedmogodišnje blizance Jacquesa i Gabriellu, kojima posljednjih mjeseci majka itekako nedostaje.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se i ovoga puta, kada se Charlene napokon oporavi i vrati, Caroline bez pogovora maknuti.