skupljač tigrova

Princ Bruneja na spektakularnom vjenčanju oženit će Hrvaticu: Evo tko je ova ljepotica

02.01.2024 u 11:40

Bionic
Reading

Brunejski princ Mateen dugo je slovio za najpoželjnijeg neženju jugoistočne Azije, no srce mu je osvojila uspješna poduzetnica hrvatskih korijena Anisha

Bliži se jedno od najspektakularnijih vjenčanja 2024. godine, a u desetodnevnoj ceremoniji brunejski princ Mateen oženit će Anishu Isu-Kalebic Rosnah - misterioznu ljepoticu hrvatskih korijena.

O prelijepoj Anishi zna se vrlo malo, a još je manje informacija dostupno otkako je ugasila svoje profile na društvenim mrežama nakon objave zaruka.

Petogodišnji princ Louis osvojio je naša srca, evo što je ove godine izvodio Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Ono što je poznato jest da Anisha, iako hrvatskih korijena, potječe iz ugledne brunejske obitelji. Naime, njezin djed Pehin Datuk Haji Isa bio je dugogodišnji savjetnik brunejskog sultana i suosnivač uspješne zrakoplovne kompanije.

Lijepa brineta vlasnica je modnog brenda Silk Collective, koji je osnovala nakon studija u Ujedinjenom Kraljevstvu i studiranja na prestižnom Sveučilištu u Bathu. Njen brend ostvario je velik uspjeh, a svoje poduzetničke vještine iskoristila je i osnivanjem turističke agencije.

Par se prije nekoliko godina upoznao preko zajedničkih prijatelja, a spojila ih je ljubav prema sportskom načinu života te činjenica da je njen brat Danial Deen Isa-Kalebic blizak prinčev prijatelj.

Od tada se redovito zajednički pojavljuju u javnosti, a Anisha uvijek oduševljava svojim elegantnim kombinacijama, kao što je nedavno pojavljivanje u chic bijelom odijelu.

Princ Mateen (32), koji se smatrao jednim od najpoželjnijih neženja u jugoistočnoj Aziji, diplomirao je međunarodnu politiku na King's Collegeu u Londonu, a trenutno je pilot helikoptera u Kraljevskom zrakoplovstvu Bruneja i ima čin bojnika. Kao vješt igrač pola, također je predstavljao svoju naciju 2017. i 2019. na Igrama jugoistočne Azije.

  • +3
Brunejski princ Mateen Izvor: Profimedia / Autor: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Bavi se i skijanjem, padobranstvom, ronjenjem na dah i golfom, dok na društvenim mrežama redovito dijeli provokativne fotografije kojima bez daha ostavlja brojne obožavateljice.

Ovaj zgodni princ, kojem je jedan od hobija skupljanje divljih životinja (vjerovali ili ne...), peti je po redu za nasljedstvo trona i deseto dijete kontroverznog sultana Hassanala Bolkiaha.

Pred parom je sada desetodnevna spektakularna ceremonija koja počinje 7. siječnja i koja će uključivati kraljevsku ceremoniju puderiranja, islamsku ceremoniju u džamiji Omar Ali Saifuddien i kraljevsku paradu oko glavnog grada zemlje, Bandar Seri Begawana.