VELIKI SUKOBI

Otkriven pravi razlog zbog kojeg je otkazano snimanje trećeg nastavka filma 'Seks i grad'

21.11.2018 u 15:21

Bionic
Reading

Ljubitelji kultne serije 'Seks i grad' s nestrpljenjem su posljednjih mjeseci iščekivali na vijest hoće li dočekati treći nastavak istoimenog filma. Nakon dugih pregovora, snimanje filma ipak je otkazano, a kao glavni krivac navodila se glumica Kim Cattrall. Sada su poznati i detalji sukoba koji je iznenadio obožavatelje

Sukob nekada bliskih kolegica sa seta serije 'Seks i grad' posljednjih je mjeseci punio medijski prostor, a najviše su se u svemu istaknule Sarah Jessica Parker i Kim Cattrall. Cijela se priča zakuhala kada su krenuli pregovori oko snimanja novog, trećeg nastavka filma.

'U prosincu prošle godine dobila sam telefonski poziv, a sjećam se da sam tada bila u Švedskoj. Zvali su u vezi filma i moje uloge u njemu, ali ja sam odmah odbila i zahvalila se na ponudi. Ne radi se tu ni o novcu, ni o scenama, ni o slavi, već je jednostavno riječ o vlastitoj odluci. Imam 61 godinu, a trebala bih utjeloviti ženu u 40-ima. Ostale djevojke desetak su godina mlađe od mene i ako one prihvate projekt, to je njihova odluka', rekla je tada Cattrall.

Seks i grad Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ipak, čini se kako je ovo bila tek priča za javnost, a pravi razlog sada je otkriven. Izvor bliski slavnoj glumici otkrili su za strane medije da je Kim odbila suradnju zbog manjeg honorara nego što je ponuđen njezinoj kolegici Sarah Jessici Parker.

'Ljudi bliski Kim vjeruju da ona nije bila najsretnija scenarijem jer njezinom liku Samanthe nije mnogo ponuđeno. Zaključili su kako bi Facina smrt najveću pažnju usmjerila na Carrie i to kako se nosi s ulogom udovice, a u drugom bi planu bilo prijateljstvo i odnosi četiri prijateljice, što je u suštini i poanta cijele franšize', kazao je pak jedan od članova produkcije.

  • +16
Seks i grad Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dok je ostatak glumačke postave bio zadovoljan ponuđenim uvjetima, Cattrall je smatrala da se njezin status omalovažava. 'Cijela franšiza ne bi ni postojala da nema Sarah Jessice Parker koja je glavna zvijezda serije. Kim u vrijeme nastanka serije nije bila na vrhuncu svoje karijere, Kristin Davis također je bila nepoznata javnosti, a Cynthia Nixon bila je kazališna glumica i njihovi ugovori nastajali su na temelju tog statusa', objasnio je producent.

Takvom hijerarhijom svi su do nedavno bili zadovoljni. No izgleda ne više. Kim smatra da se ne bi jedna od glumica trebala uzdizati i imati drugačiji tretman i honorar. 'Kako je emisija napredovala, likovi su polako rasli i postajali obitelj. Kristin, Cynthia i Sarah Jessica postali su jedna grupa, a Kim se nikada nije pridružila', zaključuje glavni producent serijala Michael Patrick King.