LAURA DERN

Osvojila Oscara pa užarila društvene mreže i to sve zbog svojih roditelja

11.02.2020 u 15:03

Bionic
Reading

U trenutku kada je Laura Dern, ovogodišnja dobitnica Oscara u kategoriji najbolje ženske sporedne uloge, stupila na crveni tepih u društvu svoje majke, društvene mreže momentalno su se užarile. Iako slavna glumica već ima 53 godine, te je u Hollywoodu već desetljećima, mnogi su tek sada povezali tko su doista njezini roditelji

Da jabuka ne pada daleko od stabla odavno su se uvjerili i članovi obitelji Ladd-Dern, no te detalje zaboravili su filmoljupci. Tek kada je na crveni tepih ovogodišnje dodjele Oscara stupila Laura Dern u društvu svoje majke Diane Ladd kao pratnje, javnost je povezala iz kakve je ugledne obitelji ova Oskarovka potekla, a nije trebalo dugo ni da se društvene mreže užare.

Laura Dern, koja je Oscara ove godine osvojila za sporednu žensku ulogu u filmu 'Marriage Story', ima jednako slavne roditelje. Ona je naime rođena 10. veljače 1967. godine, te je ove godine upravo na svoj 53. rođendan i osvojila prestižnu nagradu, i to u obitelji Diane Ladd i Brucea Derna, slavnih holivudskih glumaca, koji su se rastali samo dvije godine nakon njezina rođenja.

I sama Diane Ladd iza sebe ima čak tri nominacije za Oscara i to upravo u kategoriji u kojoj je njezina kći i dobila priznanje Akademije, a riječ je o ulogama u filmovima 'Alice više ne stanuje ovdje' (1975.), 'Divlji u srcu' (1991.) i 'Rascvjetala ruža' (1992.). Upravo u ta dva filma snimljena 90-ih Diane Ladd glumila je sa svojom kćerkom, a zanimljivo je i kako je i te 1992. za 'Rascvjetalu ružu' nominirana bila i Laura Dern i to u kategoriji glavne ženske uloge.

  • +6
Laura Dern, Diane Ladd, Bruce Dern Izvor: Profimedia / Autor: Ian West / PA Images / Profimedia

Iako je izvanredna glumica s velikim talentom, njezini roditelji isprva su se protivili njezinoj odluci da krene njihovim stopama. 'Nisu željeli da postanem glumica. Moja me mama čak odgovarala, vjerojatno ponajviše zbog odnosa prema ženama u filmskoj industriji, jednostavno je bila zabrinuta za mene, pogotovo dok sam bila mlađa... Bila je prestrašena i štitila me poput lavice, a danas sam zahvalna što me tako odgajala. A moj otac... Mislim da je pretpostavljao da ću pronaći nešto zanimljivije za raditi', izjavila je u studenom prošle godine za magazin Variety Laura Dern.

S druge strane i njezin otac, Bruce Dern, ima zanimljivu filmsku karijeru koja traje čak od 1964. kada se zajedno s Tippi Hedren i Seanom Conneryjem pojavio u filmu Alberta Hitchcocka, 'Marnie'.