'PLES SA ZVIJEZDAMA'

Ornela dobila četiri strastvene desetke, Janko cipelicu

17.11.2013 u 12:14

  • +4

Ples sa zvijezdama - klapa 3

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT

Bionic
Reading

Treći ovogodišnji 'Ples sa zvijezdama' priuštio nam je mali obrat na vrhu, gurnuvši u prvi plan Ornelu Višticu s prvom 40-icom sezone. Od plesa se oprostio i ovog tjedna zabavan i smiješan Janko Popović Volarić

Mislav Čavajda i Petra Jeričević otvorili su večer, uz pomoć Jamesa Bonda, opako dobrom i senzualnom rumbom, s čim se složio i žiri. 'U tvojim rukama se Petra osjeća fantastično', rekao je Elio, a Davor dodao: 'Mislave, imate ili talent ili ste odlično odglumili?' Skupili su 38 bodova, samo dva do najviših 40.

Sanda Dubravčić i Nicolas Quesnoit odlučili su bečki valcer razigrati nimalo tipičnom glazbom, ali i plesnim pokretima kojima su osvojili cijeli plesni podij, a pomalo i nas. Žiri je bio nešto suzdržaniji, hvaleći prvenstveno mentora od formata Nicolasa; za razliku od prošlog tjedna, kad su uhvatili i desetku, u svom trećem nastupu skupili su solidna, ali ne i oduševljavajuća 32 boda.

Janko Popović Volarić i Valentina Walme navukli su na sebe odijelca Johna Travolte i Olivije Newton-John te se raščagali uz klasik iz 'Briljanteena' 'You're the One Tha I Want'. Na prvu zvuči to odlično, no Janko nije preko noći postao ludi čager, već se njegov simpatičan quickstep ipak opet izgubio u ukočenosti tijela i nogama koje nisu dovoljno brzo i kvalitetno pratile Valentinine. Najbolje je stvar prokomentirao Dinko riječima: 'Janko, Janko, sunce ti žarko!' Skupili su simpatičnih 20 bodova.


Nakon Travolte i Olivije Newton-John, plesni podij zauzeli su Tom Cruise i Kelly McGillis, odnosno Giuliano i Marija Marinčić, koji su senzualnu rumbu na 'Take My Breath Away' iz Top Guna opalili na mjestima prebrzo i pomalo smotano uz povremeno zaboravljenu ruku. No, kako kaže Milka Babović, 'ne može se uvijek sve'. Možda dio alibija leži u kruzovskim sunčanim naočalama koje su Giulianu utišale vidik. Nakon prošlotjedne desetke iz jedne ruke, skupili su vrlo tankih 20 bodova iz svih četiriju ruku žirija.

Drugog Travoltu večeri priuštio nam je Robert Schubert, ali ne u društvu Olivije Newton-John, već Ume Thurman, odnosno Ive Mihalić u Tarantinovu 'Paklenom šundu'. 'Lijep spoj razigranosti, kako za oko, tako za dušu', rekao je Dinko, a mi smo se odlučili u potpunosti složiti. Bodovno, Iva se izjednačila s Mislavom, uhvativši velikih 38 bodova.

Žanamari Lalić i Damir Horvatinčić odlučili su zavesti publiku ljubavnom rumbom na tragu Lea DiCaprija i Kate Winslet u 'Titanicu'. Na pjesmu 'My Heart Will Go On' Celine Dion, Ž&D su u pojedinim, onim najpoznatijim slikama, doslovce iskopirali L&K-a, obogativši cijelu stvar opipljivom elegancijom i senzualnošću. Uz pokoje greške u završnim točkama pokreta u kojima se Žanamari gubila. 'Nije tako loše s obzirom na cijelu situaciju', rekao je Elio, dok je Davoru ovo bio najbolji ples Ž&D-a. Mi bismo se ipak složili s Davorom. Vrlo dobra 32 boda više idu na naš, nego Eliov mlin.

Ronald Braus i Ana Domišljanović odčagali su jive na r'n'r klasik 'Great Balls of Fire' znatno mirnije no što bi to napravio jedan, jedini i jedinstveni Jerry Lee Lewis. Radije su se bacili u zabavne i duhovite, nego žestoko plesne pokrete. No osmijeh na licima plesača i gledatelja već je postao njihov zaštitni znak.

Ornela Vištica od prve epizode prizivala je tango, što joj se konačno i ostvarilo. Priželjkivala je u svom plesu ljubav, snagu, strast i suze. U tangu s Markom Hercegom možda joj je nedostajalo malo suza, no zato nije ljubavi, (plesne) strasti te odlučnog, snažnog i sigurnog koraka. Koliko se Ornela unijela u ples, pokazalo se i kad joj je na kraju ponestalo daha. Elio završnom plesnom paru večeri nije pronašao grešku, uz dodatak: 'Kažu da za tango treba dvoje. Eto, bili ste… i više od dvoje.' Zahvaljujući njemu, ali i oduševljenju ostalih, pored favorita Mislava i Ive, Ornela i Marko su se 'na mala vrata' progurali do maksimalnih 40 bodova.

Od Plesa su se ovoga tjedna oprostili Janko i Valentina, iako izuzetno veseli i zabavni, ipak plesno najtanji.