ZVIJEZDA JE ROĐENA

On je zvijezda Netflixove serije zbog koje su gledatelji diljem svijeta isplakali kišu suza

14.02.2024 u 16:07

Bionic
Reading

Nakon što je u 'Bijelom lotosu' odglumio Jacka, a zatim i Dextera Mayhewa u Netflixovoj adaptaciji romana Davida Nichollsa iz 2009. godine pod nazivom 'Jednoga dana', za Lea Woodalla samo je nebo granica. Na sreću već zavidnog broja obožavatelja iz cijeloga svijeta, nije postao učitelj tjelesnog ili kaskader, o čemu je maštao, odlučivši u tinejdžerskim godinama da će se baviti glumom

Inspiriran glumom u britanskim dramama 'Skins' i 'Peaky Blinders', 27-godišnji Leo Woodall upisao je dramsku školu s 19 godina, a ubrzo nakon toga dobio je svoj prvi glumački angažman u kratkom filmu 'Man Down'.

Iako ga gluma zapravo isprva nije privlačila, on je još jedan dokaz da jabuka ne pada daleko od stabla jer dolazi iz obitelji glumaca. Njegovi roditelji upoznali su se u dramskoj školi, a i očuh mu je glumac.

Njegov otac je Andrew Woodall te je glumio u filmovima poput 'Grof Monte Cristo', 'Belle' i 'Solo: Priča iz Ratova zvijezda', kao i u serijama 'Grantchester', 'Endeavour - Mladi Morse'... Njegova majka Jane Morton nije poslije završene dramske škole nastavila karijeru, a nakon što je njezin brak došao kraju udala se za drugog glumca.

Očuh mu je Alexander Morton, a najpoznatiji je po ulozi Gollyja Mackenzieja u BBC-jevoj seriji 'Monarch of the Glen', kao i u gangsterskom filmu 'Uhvatite Cartera'.

One Day | Official Trailer | Netflix Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nakon što je diplomirao 2019. na londonskoj Arts Educational School, ponude su mu počele pristizati nevjerojatnom brzinom. Poslije uloge u seriji 'Holby City' odabran je između 28 tisuća prijavljenih za sci-fi film 'Nomad'. Taj film snimao je pune tri godine, i to u 20 zemalja, a paralelno je debitirao u filmu 'Cherry' braće Russo te u Peacockovoj seriji 'Vampirska akademija: Sestre po krvi'.

  • +5
Leo Woodall Izvor: Profimedia / Autor: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

A onda je stigla 2022., kada je Woodallovo ime ostalo upamćeno zbog uloge Jacka u seriji 'Bijeli lotos', problematičnog nećaka lika koji je glumio Tom Hollander.

Serija mu je donijela svjetsku popularnost, ali i djevojku, jer se na snimanju rodila ljubav s kolegicom Meghann Fahy.

Unatoč već popriličnom iskustvu koje je imao iza sebe, dolazak na set Netflixove serije 'Jednoga dana' nije bio ništa manje zastrašujući za mladog glumca.

  • +2
One Day Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

'Iznenadio me sav taj pritisak koji sam dobio glavnom ulogom. Nisam znao trebam li se ponašati kao kapetan sportske momčadi i borio sam se s time da nemam ni trenutak za sebe, kao da ne možeš sam sebi zavezati cipele ili ispljunuti žvakaću gumu. Onda sam jednoga dana primijetio da me prati paparazzo fotograf i znam da sam pomislio da ne znam kako se drugi ljudi bore s tim na dnevnoj bazi. Želim biti što uspješniji kao glumac, ali ne mislim da bi bilo tako zabavno biti i slavan', izjavio je za Hollywood Reporter.

Nova Netflixova serija, zapravo adaptacija istoimenog romana Davida Nichollsa, postala je veliki hit preko noći, a iako je dobila svoju filmsku verziju prije nekoliko godina, ona nije postigla veći uspjeh.