OMILJENO TV LICE

Oliver Mlakar o instant voditeljima: 'Danas mnogi postaju voditelji nakon samo nekoliko sati rada na televiziji'

30.09.2018 u 10:49

Bionic
Reading

Legendarni TV voditelj kojeg se javnost s radošću sjeća po popularnim kvizovima 'Kolo sreće' i 'Kviskoteka' rijetko se pojavljuje u javnosti, a i rijetko istupa u medijima. U mirovini je no mnogima je bio i ostao jedna od najomiljenih televizijskih osoba. Sada je Oliver Mlakar odlučio progovoriti o današnjim voditeljima i tom poslu

Oliver Mlakar živi iznad Samobora gdje je prije tridesetak godina napravio kuću, bavi se uzgojem patuljastih šnaucera i povremeno radi.

Nedavno je boravio u Sarajevu i snimao jednu reklamu gdje su ga zaskočili brojni novinari. Na pitanje je li danas lakše ili teže biti voditelj je izjavio: 'Danas mnogi postaju voditelji nakon samo nekoliko sati rada na televiziji. Nekada nas je bilo mnogo manje i morali ste se puno truditi i biti ambiciozni da biste nešto postigli. Recimo da sam ja nakon 30 godina mučenja postao dobar voditelj. Danas imate više televizija i čim dođe neka mlada ljepotica proglase je zvijezdom. Da bi bio dobar voditelj nije dovoljno biti mlad i lijep, treba mnogo raditi na sebi i učiti, jer to je zaista jedna vrsta zanata za koji je potrebno vrijeme', ispričao je Oliver Mlakar za portal Klix.ba.

Oliver Mlakar je nesuđeni profesor francuskog i italijanskog jezika te se slučajno počeo baviti televizijskim poslom. Od njegovog povlačenja s televizije i odlaska u penziju prošlo je 16 godina, a prisjetio se 50 godina duge karijere u kojoj je postao omiljeni televizijski voditelj.

'Puno sam radio i bio sam vrlo opterećen. Puno sam putovao, bio vezan raznim terminima i pod konstantnim stresom. Volio sam taj posao i rado sam ga radio, ali nije bilo jednostavno, jer on ostavlja trag na čovjeku. Mislim da je dobro kada se čovjek može malo opustiti i sam sebi odrediti neke termine, a ne da te drugi stalno tjeraju nekim bičem. Danas živim drugačiji život, hvala Bogu televizija i stalni angažmani su iza mene pa imam malo više vremena za sebe. Međutim, vidim da me ljudi još uvijek mnogo vole i cijene pa mi je drago kada povremeno nešto napravim', izjavio je Oliver Mlakar.

  • +2
Oliver Mlakar Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL