NA SVOM INSTAGRAMU

Olena Zelenska objavila potresne snimke iz Mariupolja

10.03.2022 u 10:30

Bionic
Reading

Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, ponovno je iskoristila svoj profil na Instagramu kako bi svijetu pokazala što se događa u njezinoj zemlji, a nove snimke nikoga nisu ostavile ravnodušnima

Nakon što su fotografije ubijene ukrajinske djece, zahvaljujući upravo Oleni Zelenskoj obišle svijet, želeći time skrenuti pozornost na to što se uistinu događa u njezinoj zemlji, prva dama Ukrajine sada je objavila snimke nastale u Mariupolu.

'Ovo je Mariupol. Upravo sada. Ruski zračni napad na medicinski centar i rodilište. Ovo je zastrašujući video, ali još uvijek ne možemo vidjeti ono najgore. Ne znamo koliko je majki i djece ubijeno i ozlijeđeno. Tražimo od NATO-a da zatvori naše nebo u ime cijele Ukrajine. Tražimo da se ovako nešto više nikada ne ponovi, no nitko nas ne čuje! U međuvremenu, neprijateljski zrakoplovi očito ubijaju civile!'

Olena Zelenska nakon toga objavila je i javno se zahvalila Kate Middleton i princu Williamu koji su jučer pružili podršku Ukrajini, stigavši u Ukrajinski kulturni centar koji se nalazi u Londonu i gdje se trenutno prikuplja humanitarna pomoć.

  • +18
Olena Zelenska Izvor: Profimedia / Autor: Sergei GAPON / AFP / Profimedia

Osim toga, dan ranije zahvalila se i europskim prvim damama, među kojima je i Brigitte Macron, a koje svesrdno pomažu ukrajinskim izbjeglicama koje su svoje utočište pronašle u tim zemljama.