BOMBASTIČNI NASLOVI

Obilježite kraj godine nevjerojatnim istinitim pričama u genijalnim serijama

23.12.2022 u 08:30

Bionic
Reading

Pickbox NOW donosi nove serije koje će vas naježiti od glave do pete

Iako su liste najboljih serija 2022. već preplavile internet, za kraj godine streaming servis Pickbox NOW donio je bombastične naslove u kojima ćete uživati. Zapečatite kraj godine zanimljivim serijama inspiriranim istinitim događajima.

U pitanju su nove serije koje su na domaći streaming servis stigle u sklopu ekskluzivne suradnje sa skandinavskim servisom Viaplayjem pa je tako odnedavno na Pickbox NOW dostupna Viaplay Select ponuda koja uključuje originalni sadržaj i donosi nove serije i filmove.

Natascha Kampush: Život u zatočeništvu (Natascha Kampusch - A Lifetime in Prison)

Dokumentarna serija Natascha Kampush: Život u zatočeništvu nastala je na temelju potrage koja je trajala dugih osam i pol godina. To je razdoblje u kojemu je mlada Kampusch provela u zatočeništvu nakon otmice 2. ožujka 1998. godine, a pobjegla je tek 23. kolovoza 2006. Serija, koja ima samo tri epizode, prikazuje detaljan slijed događaja: dan otmice dok je bezbrižno išla prema školi, život u zatočeništvu, odnos s otimačem, njezin bijeg i prvi televizijski intervju koji je započeo medijsko ludilo.

Sanjarka: Priča o Karen Blixen (The Dreamer - Becoming Karen Blixen)

Serija je inspirirana životom renomirane danske spisateljice i barunice Karen Blixen. Sastoji se od šest epizoda, a gledatelj svjedoči priči o njezinom karijernom uspjehu i osobnom putovanju. Radnja se zbiva tijekom 1930-ih i započinje Blixeninim (Connie Nielsen) povratkom u rodnu Dansku nakon dugog izbivanja u Keniji. Želi se financijski osamostaliti, ali je siromašna, nema dovoljno obrazovanja i pati od bolesti. Unatoč svemu, odlučuje skovati plan kako bi se osamostalila.

Ubojite žene (Deadly Women)

Posljednja serija na ovom popisu je stvorena za sve ljubitelje true crime sadržaja! Godina je 1999. i medicinska sestra odlazi u posjet pacijentu u Søndersøu izvan Odensea. Tamo svjedoči horor prizoru – muškarac leži na podu kupaonice s prerezanim vratom. Ovo je samo početak jednog od najstrašnijeg slučaja ubojstva u Danskoj. Radnja se nastavlja i 20 godina nakon ubojstva. Jedna žena nastoji otkriti kako i zašto je njezin prijatelj iz djetinjstva bio dio cijelog jezivog slučaja.