Wednesday Addams

O njoj se govori: Netflixova serija 'Wednesday' okupila je zanimljivu ekipu, ali svi bruje o mladoj Jenni Ortega

29.11.2022 u 06:38

Bionic
Reading

U novoj Netflixovoj seriji Tima Burtona 'Wednesday' gledamo zvijezdu kriminalističke serije 'Narcos' Luisa Guzmana i Catherine Zeta-Jones koju ne treba posebno predstavljati. Tu je i Christina Ricci koju smo gledali u izvornoj 'Obitelji Adams', u kojoj je glumila Wednesday Adams, a upravo je glumica Jenna Ortega, koja tumači lik Wednesday u novoj seriji, pobudila najveći interes publike

Nova serija prati Wednesday Addams na akademiji Nevermore, gdje pokušava ovladati svojim psihičkim sposobnostima, spriječiti ubojiti pohod i riješiti misterij koji zadnjih 25 godina prati njene roditelje. Dok uz sve to Wednsday pokušava ovladati i problemima koji muče sve tinejdžere njenog uzrasta, glumica Jenna Ortega, koja je tek izašla iz tinejdžerske dobi, moćno je ovladala Netflixovom publikom.

Dvadesetogodišnja glumica, najpoznatija je po ulozi Tare Carpenter u filmu 'Vrisak', glumom se počela baviti još kao šestogodišnje dijete. Prvi veliki uspjeh doživjela je s 12 godina igrajući ulogu mlade Jane u 'Jane the Virgin'.

U mainstream filmove se probila 2013. kada je dobila ulogu u 'Iron Manu 3' i 'Podmuklo: 2. poglavlje'.

Put do uspjeha nije posut ružama

Rođena u meksičko-portorikanskoj obitelji u kalifornijskom Coachella Valleyu, Jenna Ortega jedna je od šestero braće i sestara.

Mladoj glumici nije bilo lako probiti se na scenu, jer je zbog nedostatka raznolikosti na ekranu imala poteškoće u pronalaženju uloga.

'Kao Latinoamerikanki, za mene nema baš puno uloga. Kad sam tek počela, bilo je teško. Stalno su me odbijali jer nisam imala izgled koji su oni željeli. Ali moraš nastaviti gurati, a mene su sve te odbijenice dodatno motivirale. Htjela sam promijeniti gledište direktora castinga i riješiti se tog opisa, što sam i učinila', napisala je 2016. godine Ortega u otvorenom eseju za Popsugar.

Wednesday Addams Izvor: Društvene mreže / Autor: Netflix

Uslijedila je glavna uloga Harley Diaz u Disneyevoj seriji 'Stuck in the Middle' od 2016. do 2018. godine, a od 2018. pojavljuje se u većim ulogama, između ostalog i kao Ellie u drugoj sezoni Netflixove hit serije 'You'.

  • +17
Jenna Ortega Izvor: Profimedia / Autor: Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumica visoka 150 centimetara nije prošla neprimijećeno u Hollywoodu pa je s filmom Vrisak 5 (2022.) bila nominirana za Oscara za najbolju sporednu glumicu. Na dodjeli MTV-jevih filmskih i televizijskih nagrada 2022. osvojila je nagradu za najstrašniju izvedbu.

'Wednesday je prirodno vrlo različita od onoga što bih ja glumila u horor filmu. Igram djevojku koja donosi glupu odluku otvoriti vrata i pitati tko je vani, a do tada je vjerojatno već postavila zamku koja je čeka vani na terasi', opisala je svoju ulogu kojom je očarala publiku Ortega.