JORDANSKA PRINCEZA

Novo slavlje u kraljevskoj obitelji: Udaje se nećakinja kraljice Ranije

12.06.2024 u 12:13

Bionic
Reading

Nakon što su u prošloj godini čak dva puta slavili, prvi puta u ožujku kada im se udala starija kći Iman, a potom i u lipnju kada je svoju zaručnicu pred oltar odveo prijestolonasljednik, princ Hussein, jordanska kraljevska obitelj ima novi razlog za veselje

Princeza Iman, kći jordanskog kraljevskog para, kraljice Ranije i kralja Abdullaha II, udala se početkom ožujka prošle godine u Ammanu, a odabranik njezinoga srca je Džamil Alexander Thermiotis. Tri mjeseca kasnije, također u Ammanu, oženio se njezin stariji brat, prijestolonasljednik, princ Hussein, koji sada sa svojom lijepom suprugom, princezom Rajwom, čeka i prvo dijete.

Nakon kraće pauze od brojnih slavlja, jordanska kraljevska obitelj spremna je za novo. Nećakinja kralja Abdullaha II i kraljice Ranije, princeza Aisha bint Faisal objavila je svoje zaruke s Kareemom Yazeedom Al-Muftijem.

Nasljednici kralja Charlesa III na tronu Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević/tportal

Objava zaruka odrađena je u tradicionalnom jordanskom stilu, a prisustvovao joj je i njezin ujak, kralj Abdullah II, kao i bratići, budući kralj Hussein te mlađi, princ Ashem Bin Abdullah.

Aisha je inače mlađa sestra princa Omara i princeze Ayah, ali i jednojajčana blizanka s princezom Sarom. Njezini roditelji su princ Faisal bin Al Hussein te princeza Alia Tabbaa.

  • +8
Kraljica Rania Izvor: Profimedia / Autor: Richard Gardner / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inače, i njezin zaručnik nije nepoznat jordanskoj kraljevskoj obitelji, budući da je studirao na Kraljevoj akademiji, a pohađao je internat Madaba-Manja zajedno i s princom Husseinom, s kojim je potom bio i na studiju Georgetown u Washingtonu.

27-godišnja princeza ima diplomu iz religije, prava i društva sa Sveučilišta Westminster i poznata je kao velika zagovornica društvenih promjena. Radila je i za neprofitnu organizaciju za izgradnju mira Generations For Peace, koju je osnovao njezin otac.