NIKOLA VIKIĆ-TOPIĆ

Nova TV najavljuje još jedno zanimljivo pojačanje u svojim redovima

31.12.2021 u 19:08

Bionic
Reading

Nova TV na kraju 2021. godine najavljuje još jedno pojačanje u redovima informativnog tima - redakciji se pridružuje poznati televizijski meteorolog Nikola Vikić-Topić

'Pridružiti se jednoj tako uigranoj i vrhunskoj ekipi veliki mi je profesionalni izazov i motivacija da dam svoj doprinos i na zanimljiv način prenesem gledateljima sve informacije o vremenu i vremenskim prilikama', rekao je Nikola Vikić-Topić povodom dolaska na Novu TV.

Nikola Vikić-Topić rođen je u Zagrebu, a dio djetinjstva proveo je u SAD-u. Nakon završenog studija Geofizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu upisao poslijediplomski studij na PMF-u.

Karijeru voditelja vremenske prognoze započeo je na RTL televiziji još 2012. godine. Godinu dana radio je i kao nastavnik fizike u osnovnoj školi u Hrvatskom Zagorju, u mjestu Brestovec Orehovički. Uz prognozu vremena, meteorološka strast mu je klima te njezine promjene na čemu se usavršavao u ljetnoj školi na Sveučilištu u Utrechtu.

Nikola Vikić-Topić godinama se aktivno bavi popularizacijom meteorologije držeći predavanja i radionice o vremenskim prilikama i neprilikama za sve uzraste - od djece u vrtićima pa sve do umirovljenika u domovima za starije - a među najdražim predavanjima su mu ona za planinare u planinarskim društvima gdje spaja dvije ljubavi, meteorologiju i planine.