FILMOVI KOJI OBEĆAVAJU

'Top Gun: Maverick' i 'Avatar 2' samo su neke od premijera koje željno iščekujemo, no 2022. godina donosi još filmskih poslastica

31.12.2021 u 16:22

Bionic
Reading

Pandemija i streaming servisi učinili su svoje u kino dvoranama, pa dok su premijere nekih filmova odgađane i više od godinu dana, neki se uopće neće pojaviti na kino platnima. A u ovoj bi se godini napokon mogli prikazati filmovi koji se već dugo vremena najavljuju

Predviđanja koji će filmovi biti najbolji u godini pred nama nije jednostavan zadatak, jer neki na koje bi se mnogi kladili znaju podbaciti i razočarati na zaslonima, ali zna se dogoditi i da iznenade filmovi za koje nema velikih očekivanja.

Filmski kritičar Brian Viner usudio se ipak za Daily Mail prognozirati koji bi filmovi u 2022. mogli požeti uspjeh, a ako ste ljubitelji blockbustera, ove bi vam filmove preporučio za gledanje.

Belfast (siječanj)

Filmovi redatelja Kennetha Branagha variraju kvalitetom, ali zanimljiva drama, istovremeno smiješna i dirljiva, inspirirana njegovim odrastanjem u radničkoj klasi Belfasta, njegov je najbolji film do sada. Snimljen u crno-bijeloj tehnici, s nevjerojatnom glazbom Vana Morrisona, film je smješten u 1969. godinu, na same početke Sjevernoirskog sukoba.

Belfast Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Marry Me (veljača)

Jennifer Lopez je superzvijezda koja na pozornici doznaje da je zaručnik vara (svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je slučajna) pa iz gomile nasumično odabire obožavatelja s natpisom 'Udaj se za mene' i prihvaća njegovu ponudu. Sretnik je učitelj matematike, kojeg glumi Owen Wilson, pa je ovo vjerojatno jedna od boljih romantičnih komedija koju ćete vidjeti u 2022. godini.

Marry Me Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ambulance (veljača)

U akcijskom trileru Jake Gyllenhaal glumi pljačkaša čija pljačka banke u Los Angelesu teška 32 milijuna dolara završava s pucnjavom u policajca. Partner u pljački mu je šogor, koji sa svojim dijelom plijena namjerava platiti troškove liječenja supruge, a u bijeg kreću s kolima hitne pomoći, u kojima su kao taoci ranjeni policajac i bolničar.

Ambulance Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Batman (ožujak)

U glavnoj ulozi ovoga puta ćemo gledati Roberta Pattinsona, njegovog engleskog batlera Alfreda glumi Andy Serkis, Pingvin je Colin Farrell, Zoe Kravitz Žena mačka, a Paul Dano The Riddler. Izvorno se scenarija, režije i glavne uloge primio Ben Affleck, ali je izgubio povjerenje u projekt i potpuno se povukao iz njega. Film je u potpunosti snimljen u Velikoj Britaniji, a Gotham City glume Liverpool i Glasgow.

The Batman Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Northman (travanj)

Robert Eggers se sa svoja prva dva filma, 'Vještica' (2015.) i 'Svjetionik' (2019.), nametnuo kao redatelj vrijedan gledanja, a i s trećim filmom ponovno uranja u prošlost i odlazi na Island u 10. stoljeću, na kojem se vikinški princ želi osvetiti za ubojstvo svoga oca. U vrhunskoj glumačkoj postavi su Nicole Kidman, Alexander Skarsgard, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy, a kako je film snimljen u Irskoj, za malo islandske autentičnosti pobrinut će se Bjork.

The Northman Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Top Gun: Maverick (svibanj)

Redatelj kultnog filma iz 1986. godine Tony Scott pristao je 2010. snimiti nastavak vlastitog filma, ali je dvije godine kasnije projekt došao pod veliki znak upitnika kad si je Scott oduzeo život. No, projekt je preživio tragediju, a osim Toma Cruisa u ulozi jednog od najvećih pilota u povijesti američke mornarice, vraća se još jedan veteran iz originalnog filma – Val Kilmer.

Top Gun: Maverick Izvor: Društvene mreže

Elvis (lipanj)

Izvorni datum objavljivanja ovog filma pomaknut je za više od godinu dana, jer je snimanje u Queenslandu u Australiji odgođeno dok se Tom Hanks i njegova supruga Rita nisu oporavili od covida. Hanks, koji glumi Elvisovog (Austin Butler) moćnog menadžera pukovnika Toma Parkera, vratio se nakon šest mjeseci, još uvijek uzdrman, ali nepokolebljiv u odluci da snimi film.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nope (srpanj)

Još jedan horor film iz pera Jordana Peelea, koji se treći puta pojavljuje i kao scenarist i redatelj. I ovoga puta povjerenje je dao Britancu Danielu Kaluuyji, koji je već glumio u njegovom prvijencu iz 2017. ‘Get Out’. Sudeći po prethodnim njegovim uracima, koji su bili veliki hitovi te zaradili milijune na svjetskim kino blagajnama, ništa manje ne očekujemo niti od ‘Nopea’, koji bi trebao stići u srpnju.

Don’t Worry Darling (rujan)

Psihološki triler, čija je radnja smještena u 50-e godine prošlog stoljeća okupio je zanimljivu ekipu koju predvode Florence Pugh i pjevač One Directiona, Harry Styles. U filmu glume i Chris Pine, ali i Stylesova starija djevojka, glumica Olivia Wilde, koja je ujedno i redateljica istog. Kako će sve izgledati, trebali bi doznati u rujnu 2022.

Don't Worry Darling Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ticket To Paradise (listopad)

Ako vam kažemo da su George Clooney i Julia Roberts posljednji puta zajedno snimili 2016. triler ‘Igra novca’, koji je režirala Jodie Foster, ne treba čuditi da je toliki interes javnosti za ovaj film. Clooney i Roberts glume razvedeni par, a njihovu kći utjelovila je Carrie Fisher. Ipak, za ovu romantičnu komediju morat ćemo pričekati skroz do listopada.

Babylon (prosinac)

Redatelj Oscarom nagrađenog ‘La La Landa’ Damien Chazelle ovoga se puta odlučio na itekako provjerenu glumačku ekipu, koja je već zajedno imala prilike glumiti u Tarantinovom ‘Bilo jednom u Hollywoodu’. Naravno, riječ je o Bradu Pittu, čiji je lik inspiriran Johnom Gilbertom zvijezdom nijemog filma i Margot Robbie, koja glumi Claru Bow. Film bio u kino dvorane trebao stići na samom kraju 2022. godine.

Avatar 2 (prosinac)

Nešto što se s željno iščekuje još od 2009. zasigurno je nastavak hit filma Jamesa Camerona ‘Avatar’. Da su očekivanja velika govori i to da se na ovom nastavku radi od 2010. godine, a sam Cameron je odavno rekao kako bi voljeo napraviti još četiri nastavaka. Ekipi se ovoga puta pridružila zvijezda ‘Titanika’ Kate Winslet, kao i Edie Falco, koje se dobro sjećamo iz ‘Obitelji Soprano’. I ‘Avatar 2’, baš poput ‘Babylona’ stiže u prosincu.