VILA MONEJAN

Nova otkrića: Emmanuel Macron na računu ima tek nešto manje od 200 tisuća eura, a vlasnica svega njegova je supruga Brigitte

05.01.2022 u 13:41

Bionic
Reading

Gotovo je ispred radara prošlo izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona o imovini koju posjeduje zajedno sa suprugom, a koja je data javnosti još početkom prosinca

Zbog vijesti o pandemiji koronavirusa i novom soju Omikronu, koji ponovno stvara probleme u Francuskoj, gotovo ispod radara prošle su informacije o bogatstvu predsjedničkog para i imovine koje posjeduju. No, francuski Le Figaro pobrinuo se da se o tome ipak priča, iako je Emmanuel Macron izjavu predao još 9. prosinca.

Iz te se izjave da jasno iščitati kako francuski predsjednik i dalje nema niti jednu nekretninu u svom vlasništvu, dok na svom bankovnom računu ima nešto više od 167 tisuća eura.

U njegovoj bračnoj zajednici upravo je njegova supruga ta koja posjeduje nekretnine. Rođena u francuskom Amiensu, u obitelji koja spada u višu klasu, Brigitte Macron nasljednica je čokoladnog carstvna Trogneux, koje su osnovali njezini roditelji.

Uz to, u vlasništvu ima i četverokatnicu u Le Touquetu, nazvanu Villa Monéjan, nazvana u spomen na njezine roditelja Simonea i Jean. Upravo ta kuća njezino je utočište još od djetinjstva i to je dobro poznato građanima Francuske.

Supružnike Macron fotografi su često znali snimati uokolo kuće, a danas više nije ni misterija vrijednost iste. Još 2017., kada se kandidirao za predsjednika, Macron je bio na udaru Porezne uprave, nakon što je on prijavio vrijednost na 1.2 milijuna eura, a što je iznos zbog kojeg nije morao platiti porez. Danas se procjenjuje na vrijednost između 2.7 i 2.8 milijuna eura.

  • +43
Brigitte Macron Izvor: EPA / Autor: JEAN-PAUL PELISSIER / POOL

Vila je inače renovirana 2011. godine, za što su Brigitte i Emmanuel Macron podignuli kredit u iznosu od 350 tisuća eura na 15 godina, a do danas su već isplatili 2/3 istoga, budući da mjesečno plaćaju ratu od 2400 eura.

A iz svega imaju i korist, budući da Brigitte Macron iznajmljuje dva stana u prizemlju kuće - u jednom se nalazi agencija za nekretnine, a u drugom butik.