JEAN-MICHEL TROGNEUX

Francuskom kruži neobična glasina da je Brigitte Macron rođena kao muškarac, a prva dama ovoga puta namjerava uzvratiti udarac

21.12.2021 u 10:29

Bionic
Reading

Čini se da nisu samo Amerikanci skloni vjerovanju da im je predsjednik oženio ženu rođenu kao muškarac. Pod hashtagom #JeanMichelTrogneux društvenim mrežama u Francuskoj kruži neobična glasina da je i 68-godišnja supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona rođena kao muškarac

Kako navodi Le Figaro, francuska prva dama namjerava pokrenuti pravni postupak i podnijeti tužbu protiv pokretača ove sulude teorije.

Kontroverzna priča objavljena je u ekstremno desničarskom časopisu Faits et Documents u rujnu, a u njoj se inzistira kako je tvrdnju iznijela trogodišnja istraga koju su poduprli mnogi stručnjaci.

Mjesečnik od 12 stranica, koji je objavio niz bizarnih teorija o javnim osobama, navodno je optužio Brigitte Macron da je rođena kao muškarac po imenu Jean-Michel Trogneux.

Natacha Rey, novinarka za koju se navodi da je istraživala tvrdnje, dala je gotovo četiri sata dug intervju mediju Amandine Roy o ovoj teoriji, a prije nego što je izbrisan s YouTubea pogledan je 470 tisuća puta.

Bizarna teorija prelila se na društvene mreže pa su njima ovog mjeseca naveliko kružile smiješne sugestije, a #JeanMichelTrogneux je postao jedna od tema o kojima se na francuskom Twitteru najviše raspravljalo prošloga tjedna.

Podijeljena je i na brojnim Twitter računima antivaksera i teoretičara zavjera, s više od 34 tisuće tvitova koji su koristili taj hashtag.

  • +43
Brigitte Macron Izvor: EPA / Autor: JEAN-PAUL PELISSIER / POOL

Nije ovo prvi put da se neka poznata žena našla na meti ovakvih teorija, jer su se 2017. godine slične apsurdne tvrdnje pojavile i o bivšoj američkoj prvoj dami Michelle Obama.

Zanimljivo je da se bizarna glasina u Francuskoj pojavila samo nekoliko mjeseci uoči sljedećih predsjedničkih izbora u travnju sljedeće godine, na kojima će prema dosadašnjem istraživanju javnog mnijenja, iako još nije službeno proglasio svoju kandidaturu, Macron osvojiti drugi mandat.