'METROPOLiTANCI' u ROVINJU

Nova domaća hit serija stiže na HRT: 'Ovo je jedna mala ljubavna posveta današnjem Zagrebu'

25.09.2022 u 09:18

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ovog je petka na 15. Weekend media festivalu premijerno predstavila prvu epizodu nove domaće hit serije 'Metropolitanci' koju ove jeseni donosi gledateljima

U Rovinju su se okupila brojna poznata lica u dvorani weekendica kako bi prisustvovala svečanoj premijeri prve epizode dramske serije 'Metropolitanci' koju je za HRT napravila Ring produkcija. Od prvog trenutka kad su se redatelj Igor Šeregi te autor serije, scenarist i glavni producent Dario Vince s glumicom Natašom Janjić Medančić popeli na binu i pridružili jednoj od omiljenijih lica HTV-a Martini Validžić koja je najavila zajedno sa njima projekciju, pa do kraja, atmosfera je bila sjajna.

Premijera serije 'Metropolitanci' na Weekend Media Festivalu Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT

'Ovo je jedna mala ljubavna posveta današnjem Zagrebu', rekao je Vince. A Nataša Janjić Medančić koja je povela djecu i muža na projekciju dodala je: 'Priča mi je draga jer nam je svima bliska i poznata. Drago mi je da je netko ovako brzo obradio aktualna zbivanja, taj potres i pandemijsko vrijeme u kojem živimo'.

Nova serija 'Metropolitanci' zaintrigirala je javnost, osim zbog vrlo aktualne teme i zbog ogromnog popisa poznatih glumaca koji se u njoj pojavljuju. Okupljena je prepoznatljiva glumačka postava koju čine Rene Bitorajac, Dejan Aćimović, Dijana Vidušin, Nataša Janjić Medančić, Linda Begonja, Siniša Popović, Roko Sikavica, Filip Jurčić, Barbara Nola, Ljubica Jović, Judita Franković i mnogi drugi.

Riječ je o duhovitoj seriji s gorkim okusom naše stvarnosti, radnja se odvija u izmišljenom prigradskom kvartu Vrtovec u Zagrebu, a brojne likove povezuje trauma potresa. U tako novostvorenoj zajednici vriju različitosti i 'kuhaju' se sukobi, a ponajviše onaj između stomatologa Petra ( Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu te lokalnog moćnika, vlasnika restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u takvoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje.

Serija 'Metropolitanci' kreće s emitiranjem od ponedjeljka, 26.rujna, na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:45 sati i to po prvi put dva dana zaredom, dvije epizode tjedno, ponedjeljkom i utorkom.

uskoro na televiziji

[FOTO] Održana premijera serije 'Metropolitanci: Zgodne domaće glumice zablistale u ljetnim stajlinzima

Pogledaj galeriju