vraća se publika

Promjene u kvizu 'Tko želi biti milijunaš', s HRT-a javljaju: 'Znalcima smo se zasad zahvalili na suradnji'

07.09.2022 u 09:42

Bionic
Reading

Nova sezona popularnog kviza kreće s emitiranjem od 22. rujna, no gledatelji emisiju više neće gledati u istom 'ruhu' budući da se uvode neke promjene

Na radost mnogih, voditelj je ostao Tarik Filipović, zaštitno lice kviza od samih početaka. Jedna od promjena je uvođenje eura pa su producenti emisije promijenili ljestvicu koja vodi do milijuna. Naime, ona više neće biti izražena u kunama već eurima, a takav sistem primjenjivat će se nakon Nove godine.

'Prelaskom na euro, kreirat ćemo stablo novca u novoj valuti. Imamo u vidu nekoliko opcija i stablo će se okvirno kretati najvjerojatnije u iznosima približnim sadašnjim kunskim iznosima', najavio je urednik 'Milijunaša' Igor Grković za Slobodnu Dalmaciju.

Uz to, u studio na zagrebačkom Prisavlju vraća se publika koja posljednje dvije godine nije bila ondje zbog restrikcija uzrokovanih koronavirusom. Kako će publika biti u studiju, ponovno će se aktivirati kao džoker Pitaj publiku, uz džokere 50:50 i Zovi. 'Znalcima smo se zasad zahvalili na suradnji, ali nikad se ne zna što donose jesen i zima', rekao je Grković.

Ranije je izjavio da će se u novom Milijunašu truditi imati ekskluzivnan sadržaj i ne dopuštati da im se ponavljaju neka pitanja koja su se mogla čuti na drugim kvizovima. Pohvalio se da 'stoje iza svakog pitanja, i imaju odličan autorski tim specijaliziran za određena područja'.

Kviz 'Milijunaš' Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

HRT je u novoj sezoni, osim voditellja odlučio zadržati i termin prikazivanja. Premda se nagađalo da će se kviz prikazivati dvaput tjedno, i u ovoj sezoni emitirat će se samo četvrtkom.

Podsjetimo, samo profesorici hrvatskog jezika Miri Bićanić iz Virovitice je do sad pošlo za rukom 2003. godine odgovoriti na svih 15 pitanja i odnijeti sa sobom iznos od milijun kuna.

Izvor: Društvene mreže