KUĆE I APARTMANI NA MORU

Njihove oaze za odmor: Zavirite u interijer vikendica naših poznatih glumica, manekenki i glazbenica

25.09.2020 u 06:53

Bionic
Reading

Javnost je s lokacijama godišnjih odmora nekih naših poznatih dama već jako dobro upoznata. Zna se da Lejla Filipović najradije ljetuje u malenom selu u Istri, kao i Iva Radić, Indira Levak u Fažani, a Danijela Dvornik na voljenom Braču. No kako točno izgledaju njihove vikendice, u kojima se potpuno opuste, donosimo vam u nastavku

Iako je sezona godišnjih odmora polako privedena kraju, pitanje uređenja interijera uvijek je aktualno. Kako su točno brojne domaće poznate dame uredile svoje oaze na Jadranu, odlučili smo vam predočiti kroz niz fotografija. Dok su se neke okrenule modernom dizajnu interijera, više je onih koje njeguju takozvani mediteranski štih i stapanje s prirodom. Kamen, masline, drvene škure u zelenoj ili plavoj boji prepoznatljivi su za Jadran.

Već dug niz godina naša nekadašnja misica Lejla Filipović rodni Dubrovnik ipak ljeti mijenja nešto mirnijim okruženjem. Zato je sa suprugom Tarikom Filipovićem još 2008. odlučila kupiti kamenu kuću s bazenom na rubu sela Rakovci pokraj Poreča.

Ovo je njihova oaza mira i bijega od užurbane svakodnevice. Iako od interijera ne vidimo mnogo, Lejla nam je nedavno predočila kako izgleda eksterijer njezine kuće. Kamena kuća s vrlo urednom i primamljivom okućnicom svakoga bi ostavila bez teksta na prvu, a pogotovo kada se dođe u dio vrta koji su Filipovići predodredili za vanjski bazen i sunčanje.

  • +2
Kuća Lejle Filipović Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

Blizina voljenog Rovinja, ali i Zagreba, u kojem boravi, ohrabrila je i Ivu Radić da uloži u nekretninu na ovom prostoru. Njezina kamena kuća s impresivnim eksterijerom, ali i divnim rustikalnim interijerom zbilja je oaza za odmor. Ne čudi stoga da je Iva vrlo rado stavlja na raspolaganje brojnim prijateljima.

Kada poduzetnica i bivša manekenka ne boravi ondje, onda je ona puna gostiju. Tako smo ovo ljeto u njoj mogli vidjeti obitelj Gojić Mikić kao česte goste, odmarala se u njoj i Severina, ali i brojni drugi.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🍿

Objavu dijeli ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic)

Dizajn unutrašnjosti oduševljava na prvu, a obiluje zemljanim tonovima, uz bijele note, bež detalje, ciglene i kamene zidove koji daju poseban štih te besprijekorno uređenu kuhinju s tamnoplavim detaljima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#bebazen 🤷🏻‍♀️

Objavu dijeli ljupkagojicmikic (@ljupkagojicmikic)

Budući da je posjed iznimno velik, logičnim se pokazalo izgraditi bazen koji je gospođa Radić smisleno dekorirala udobnim ležaljkama i ostalim oku primamljivim detaljima. 

Nešto južnije u Istri prije dvije je godine apartmane kupila pjevačica Indira Levak sa suprugom Miroslavom i tako uz glazbenu karijeru započela još jedno izazovno poglavlje. Svih pet apartmana opremila je namještajem iz obiteljske proizvodnje, na koji je posebno ponosna. Ona je, za razliku od gore nabrojanih dama, svoje apartmane u Fažani opremila u luksuznom modernom stilu.

'Prošla su vremena kada ste mogli imati namještaj iz sedamdesetih u apartmanu i očekivati interes. Istra je cijela prekrasna i na odličnom je geografskom položaju. Blizu je svima koji putuju automobilom. Fažana nas je oduševila na prvu i nismo pogriješili', rekla je jednom prilikom za magazin Glorija i tada slikovito pokazala interijer svojih apartmana.

Svoj djelić dalmatinskog raja u nekoliko nam je prilika pokazala nekadašnja manekenka, danas dekoraterka filmskih setova Anita Dujić. U svom rodnom Trogiru, u koji se uvijek rado vraća kad god ima viška slobodnog vremena, uredila je obiteljski kutak.

Svoju spavaću sobu osvježila je novim boho detaljima koji su joj dali posebni izgled, a bacila se i na moderniziranje terase, na kojoj cijela obitelj ljeti provodi najviše vremena.

Nabavila je bijeli namještaj koji se sjajno uklopio u njezinu terasu s pogledom na grad i more te ga dopunila udobnim jastucima i s nekoliko detalja u sličnim neutralnim i pastelnim tonovima.

Na uređenje svoje voljene obiteljske nekretnine prije nekoliko sezona bacila se Danijela Dvornik. Udovica kralja funka postepeno je preuređivala kuću u Sutivanu na otoku Braču, a nedavno se pohvalila rezultatima.

'Volim Sutivan, svoju kućicu, svoju terasu... Žrtvovala bih skupe cipele za komad namještaja bez razmišljanja jer nema veće sreće od ugodnosti vlastitog doma. Moj dom, to sam ja! Ne treba biti veliko, ali treba imati dušu i slatkoću...', objasnila je jednom prilikom, a time se svakako vodila i u uređenju.

Odabrala je shabby chic stil uređenja svojih prostorija na otoku te potpuno renovirala staru kuhinju pa je dobila nešto moderniji izgled. Potpuno neočekivano, odabrala je crne fronte za nju i time mnoge iznenadila.

Osim interijera, preuredila je terasu, natkrila je bambusom i ukrasila udobnim namještajem te brojnim začinskim biljem.