I dalje postoji opasnost

Nikolina Ristović nije se do kraja oporavila od trovanja plinom: 'Posljedice se osjećaju, kao i kod moždanog udara'

04.06.2021 u 09:30

Bionic
Reading

Jedna od naših najpoznatijih voditeljica, Nikolina Ristović (nekada Pišek) i njezina mlađa kćer otrovale su se plinom prije četiri mjeseca, a ona je otkrila kako i dan danas trpe posljedice

'Izmaglice, smetnje u kratkoročnoj memoriji, čudna stanja... I dalje postoji opasnost od plućne embolije, zbog koje sam jednom već završila na Hitnoj, a posljedice se osjećaju, kao i kod moždanog udara, i do godinu dana kasnije. Sve to uzrokovalo je trovanje u veljači', otkrila je Nikolina Ristović za Jutarnji list.

Podsjetimo, kako je u prvo vrijeme kod nas situacija s koronom bila stabilnija, tako su se ona i njezina 6-godišnja djevojčica Una Sofija stacionirale u Zagrebu. Malena je išla u vrtić, a Nikolina se posvetila vlastitom brendu odjeće koji razvija. No početkom veljače ove godine proživjele su pravu dramu. Spašene su u zadnji tren nakon što su teško otrovane ugljikovim monoksidom. Nikolini je po dolasku u bolnicu utvrđeno umjereno teško trovanje, a liječnici su joj rekli da joj je malo falilo do barokomore. Objasnili su im da je lošije prošla od kćeri jer je viša, a plin se širi gornjim dijelom prostorije. Nakon incidenta, voditeljica je objavila upozorenje i apelirala na sve da kupe detektor monoksida.

Nikolina je nakon izlaska iz bolnice izjavila da pretpostavlja kako je problem nastao zbog sanacije koja je bila u tijeku na njezinoj zgradi nakon potresa. Rekla je da 'ne može nikoga optužiti da je kriv za to što se dogodilo, nego da samo želi da nadležni organi utvrde što je točno bilo, budući da su dva ljudska života bila ugrožena'.

  • +5
Nikolina Ristović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL