INTERVJU ZA 'THE GUARDIAN'

Nikad iskrenija Andie MacDowell otkrila kako je sa samo 10 godina spašavala svoju majku alkoholičarku i brinula o njoj

18.09.2019 u 13:51

Bionic
Reading

Omiljena glumica, koje se još uvijek mnogi najradije sjećaju iz filma 'Četiri vjenčanja i sprovod', u svojem je posljednjem intervjuu otkrila nevjerojatne detalje svog odrastanja, one koje su joj obilježile život i izgradile nju kao osobu

Vjerojatno nikada iskrenija, kada je u pitanju 'otvaranje duše i srca' javnosti, 61-godišnja glumica Andie MacDowell dala je veliki intervju za The Guardian, a ono što je svima na prvu zapelo za oko, njezino je prisjećanje na djetinjstvo i odrastanje uz majku alkoholičarku, Paulu Johnson. U njihovom slučaju uloge majke i kćeri bile su zamijenjene, a ugledna glumica, sa samo 10 godina, morala je brinuti o svojoj majci, umjesto obrnuto.

No, to ne znači da njih dvije nisu bile bliske i imale odličan odnos, no alkohol, o kojem je Paula Johnson bila ovisna, donio je svega. 'Uvijek sam se osjećala voljenom. Sjećam se da sam je jednom prilikom pitala zašto toliko pije. Bile smo u kuhinji, ja sam čistila masni otvarač za konzerve, dok je ona pila. Po podu je vječito bilo spaljenih tragova, što po tepihu, što po kauču...Divno je čudo da nismo izgorile u kući. Od malena sam osjetila da moram biti odgovorna, a tek sad sam mirna sa svime time.'

Kako je i sama priznala, svim se silama trudila pomoći voljenoj majci, čak je zatražila i pomoć liječnika, no nakon što joj je jedan prepisao tablete Valiuma, majka je prekinula svaku komunikacjiu sa kćeri.

'Bila je to loša odluka, jer nakon toga više nisam mogla komunicirati s njom, a do tada nam je to išlo odlično. Liječnici su nam rekli da će umrijeti u roku pet godina, i što je najtragičnije, to se i dogodilo', prisjetila se Andie MacDowell dodavši kako je Paula Johnson preminula od srčanog udara u 53. godini života.

  • +6
Andie MacDowell Izvor: EPA / Autor: GUILLAUME HORCAJUELO

Najteže, u svem utome, bilo joj je kada je dobila pismo svoje majke, koje je napisala netom prije smrti, a u kojem joj je napokon otkrila koliko je ponosna na nju.

'Napisala mi je da je prestala piti i da je jako ponosna na mene. Bila je to posljednja godina njezina života, a ja nisam imala previše prilika biti uz nju, što me dodatno rastužuje. Razmišljam o povratku kući. Voljela bih otići tamo kako bi od drugih ljudi doznala kako je živjela tih posljednjih godinu dana.'

Osim o majci, Andie MacDowell dotakla se i svojih manekenskih dana, priznajući kako je na početku imala i susret s drogom, no to joj se, na sreću, nije svidjelo.

'Kokain je bio svuda oko nas i na početku sam i ja imala susret s njim, no nije mi se svidjelo! Mrzila sam to. Trajalo je možda mjesec dana i nije mi se sviđalo kako sam se osjećala. Loš osjećaj, nisam mogla spavati.' No, kako je rekla, u njezinoj su agenciji na sreću radili pravi ljudi, koji su primjetili da je Andie upala pod loš utjecaj i savjetovali su joj da pronađe nove prijatelje. Nakon toga, sve je krenulo na bolje.