za svakoga ponešto

Počnite štedjeti jer čeka nas nikad bogatija ponuda koncerata u Hrvatskoj i okolici

31.01.2024 u 11:59

Bionic
Reading

Već je poznata poprilično duga lista onog što nas očekuje u nadolazećim mjesecima. Glazbena događanja 'niču poput gljiva nakon kiše' i čeka nas još jedna koncertno plodna godina. Trenutna lista već se popunila, a iz dana u dan doznajemo i nove datume kao i nove glazbene poslastice

Godina 2024. sprema odlične koncerte svjetskih i glazbenika koje mnogi neće htjeli propustiti. Osim najvećih gradova Europe, poput München gdje će, kako je danas najavljeno, ovog ljeta čak četiri koncertna spektakla održati Adele, velike glazbene zvijezde stižu i u Hrvatsku. No, krenimo redom.

U Tvornicu kulture, 26. travnja stiže legendarni irski glazbenik Bob Geldof sa svojim bendom The Boomtown Rats. Britanski glazbenik Sting će u sklopu svoje svjetske turneje 27. svibnja održati koncert u Areni Zagreb, a pred početak ljeta, 12. lipnja na zagrebački stadion Šalata stižu irsko-američki folk punkeri Dropkick Murphys.

  • +3
Sting Izvor: EPA / Autor: Jesus Diges

U pulskoj Areni 15. lipnja nastupaju The Smile, supergrupa koju čine Thom Yorke i Jonny Greenwood iz Radioheada i Tom Skinner iz Sons of Kemet, a po prvi puta u Hrvatsku stiže i kraljica pop-punk žanra Avril Lavigne. Jedna od vodećih glazbenica ranih 2000-ih nastupat će 17. lipnja u pulskoj Areni.

  • +3
Avril Lavigne Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER

Prije nje, u pulsku Arenu 3. srpnja stiže i kultni rock bend Simple Minds, kao i američka rock zvijezda Lenny Kravitz, koji će u pulskoj Areni nastupiti 28. srpnja 2024. godine.

Dva dana iza Kravitza na pozornici pulske Arene zasvirat će i legende britanske rock glazbe, Duran Duran, i to u utorak 30. srpnja 2024.

Ono što za sada nema službene potvrde nekog organizatora, kao ni karata u prodaji, tri su koncerta u pulskoj Areni koji su već izazvali pravu pomutnju među obožavateljima. Osim talijanskog Maneskina, u Puli navodno stiže i jedna od najpopularnijih pjevačica današnjice, Dua Lipa, koja bi trebala održati čak dva koncerta - prvi 8. lipnja i drugi 9. lipnja.

Steel Panther, glam metal legende iz Los Angelesa, vraćaju se u Zagreb u sklopu svjetske turneje i to u Tvornicu kulture u srijedu 10. srpnja, dok Queens Of The Stone Age sviraju 23. srpnja na Šalati. Na istom tom mjestu, na ŠRC Šalata, mjesec dana prije Queens Of The Stone Age, točnije 16. lipnja nastupaju mitski Body Count, pioniri crossovera predvođeni jednim od najvećih rap izvođača svih vremena, velikim Ice T-jem.

  • +3
Lenny Kravitz Izvor: EPA / Autor: DAVID SWANSON

Jedan od najosebujnijih heavy metal vokala svih vremena, Bruce Dickinson vraća se pred zagrebačku publiku. Koncert, koji je jedna od stanica nadolazeće velike svjetske turneje The Mandrake Project, a održat će se 13. srpnja u Hali Zagreb.

Jedna od najvećih glazbenih vijesti koja je odjeknula u Hrvatskoj zadnjih mjeseci je da u Zagreb stiže jedan od najtraženijih glazbenika trenutno Ed Sheeran. Britanski glazbenik dolazi na Hipodrom 10. kolovoza u sklopu svoje Mathematics turneje.

Ljubitelji nizozemskog 'kralja valcera' André Rieu, osnivač je megapopularnog Johann Strauss Orchestra doći će na svoje zagrebačkoj Areni ponovno će nastupiti 15. studenog 2024. godine u sklopu nove svjetske turneje. Ono o čemu se najviše šuška je da bi se 2024. u Zagrebu trebao dogoditi koncert Rolling Stonesa koji će navodno biti na Hipodromu kao 1998.

MORALI SU SE POTRUDITI

Danas imaju milijune na računima, no neke od najslavnijih osoba nekada su živjele na rubu siromaštva

Pogledaj galeriju

Spomenimo i da brojni domaći izvođači spremaju za svoje nastupe tako je već poznato je da se omiljeni sarajevski bend Letu štuke, vraća se u Zagreb 3. veljače s koncertom u klubu Sax, a da Severina u 2024. sprema čak dva koncerta. Jedan je 10. veljače u Dvorani mladosti u Rijeci, a 13. travnja stiže u Zadar.

Pjevačka diva Josipa Lisac sprema se za poseban koncert 17. veljače u Domu sportova. Koncert će se održati povodom 50. obljetnice njezinog debitantskog albuma Dnevnik jedne ljubavi. Parni Valjak će tijekom 2024. godine održati niz koncerata u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Vatra će 25. svibnja na Šalati proslaviti 25 godina karijere, a Zabranjeno pušenje najavilo je veliki koncert 7. lipnja na Šalati kojim će obilježiti 40 godina od objave njihovog prvog albuma 'Das ist Walter'.

  • +5
Severina u Mintu Izvor: Promo fotografije / Autor: Matea Smolcic Sencar

Mnoge zvijezde bit će u našem 'susjedstvu'. Taylor Swift nastupa u Milanu (San Siro) 13. i 14. srpnja, a u Beču (Ernst Happel Stadion) 8., 9. i 10. kolovoza za što su karte planule u prvih sat vremena nakon puštanju u prodaju. Coldplay nastupa u sljedećim gradovima:

  • Athena (Olympic Stadium) 8. lipnja
  • Bukurešt (Arena Națională) 12. lipnja
  • Budimpešta (Puskás Aréna) 16. lipnja
  • Rim (Stadio Olimpico) 12. i 13. srpnja
  • München, Njemačka (Olympiastadion) 15. i 17. kolovoza
  • Beč (Ernst Happel Stadion) 21. i 22. kolovoza

ZAJEDNO NA VEČERI

Baš svi žele biti prijatelji Taylor Swift; druženje s megazvijezdom postalo je stvar prestiža

Pogledaj galeriju

Depeche Mode najbliže nama nastupaju u Budimpešti u multifunkcionalnoj sportskoj dvorani (MVM Dome), 26. ožujka 2024. te u Milanu (Mediolanum Forum) 28. i 30. ožujka.

Olivia Rodrigo će nastupiti u Bologni u Unipol Areni, 9. lipnja te u Münchenu (Olympiahalle) 7. lipnja 2024.. Bruce Springsteen u sklopu svoje nove europske turneje svira u Milanu na San Siru, 1. i 3. lipnja.

JEDAN JE THE BOSS

Žare i pale, a 70 im je godina: Spektakl za pamćenje Brucea Springsteena i E Street Banda

Pogledaj galeriju

Lana Del Rey stiže u Milano na San Siro 4. lipnja, dok će Rammstein će svirati u Beogradu 24. i 25. svibnja na Ušću. Osim Beograda, od bližih gradova, tu je Klagenfurt gdje imaju dva datuma, točnije 17. i 18. srpnja na Wörthersee Stadionu. Metallica ima koncerte 24. i 26. svibnja u Munchenu u Olympiastadionu, potom 29. svibnja u Milanu na Hipodromu Snai La Maura, dok 1. lipnja nastupaju u Beču na hipodromu Magna Racino.