u Westminsterskoj opatiji

Počeo je tradicionalni božićni koncert u Londonu: William i Kate okupili obitelj

08.12.2023 u 22:06

  • +12

Božićni koncert u Westminsterskoj palači, 2023.

Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/WPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bionic
Reading

Kate Middleton još jedanput je ugostila članove kraljevske obitelji i posebne uzvanike na trećem koncertu božićnih pjesama u Westminsterskoj opatiji. Ove godine obitelji se pridružio i razigrani princ Louis, a stigli su i brojni drugi članovi obitelji

Prije tri je godine Kate Middleton započela novi običaj kraljevske obitelji koji će vjerujemo postati mnogima omiljena božićna tradicija. Koncert božićnih pjesama u prekrasnom ambijentu gotičke Westminsterske opatije obilježio je i dolazak princa Louisa koji se prvi put pridružio starijem bratu i sestri.

Kate Middleton i princ William sa svojom su dječicom stigli pred opatiju uz pratnju svećenika, a prije negoli su ušli unutra djeca su obavila važan zadatak.

George, Charlotte i Louis prišli su crvenom poštanskom sandučiću sa zadatkom da pošalju ručno izrađene božićne čestitke drugoj djeci te stvore novu tradiciju slanja čestitki od najmlađih za najmlađe. Dok su George i Louis bili elegantni u odijelima tamne boje, Charlotte je odjenula bordo kaputić.

Koncert božićnih pjesama ove je godine posvećen djeci, točnije misiji princeze Kate da pruži pomoć djeci tijekom prvih godina života. Kate, čiji je rad često usredotočen na djecu i mlade, ovaj je veličanstveni božićni događaj posvetila najmlađima, a iz Palače su poslali posebnu zahvalu svima koji pružaju podršku bebama, maloj djeci i obiteljima.

Nakon službe, princeza Kate i princ William sa svojom su djecom pratili svećenstvo u procesiji iz Westminsterske opatije, svi držeći upaljene svijeće.