najerotičnija verzija

Ni Ana Rucner nije odoljela vrućem latino hitu

02.08.2017 u 10:02

Bionic
Reading

I našu poznatu čelisticu zarazila je groznica najvećeg ovoljetnog hita Luisa Fonsija - 'Despacito'. Ana Rucner ju je obradila na svom stilu, nešto nježnijoj i senzualnijoj glazbenoj varijanti. U razgovoru za tportal je otkrila zašto je odlučila obraditi tu pjesmu, kako joj se sviđaju ostale obrade koje su napravili drugi izvođači te kome je ona posvetila svoju

'Ovom izvedbom, kao i samim videom, htjela sam dočarati osjećaje koje proživljavam dok sviram violončelo. Despacito znači polako pa je i moja obrada baš takva, polagana i strastvena. Htjela sam ju otpjevati i odsvirati preplavljena emocijama, jer se upravo tako osjećam. U njoj sam spojila svoj glas i zvuk svog instrumenta,a poznato je da je violončelo najsličnije ljudskom glasu.  Izvela sam ju  uz sjajnu gitarističku podršku svog prijatelja Tomislava Presečkog', rekla nam je Ana.

Dodaje kako je poželjela sam podijeliti svoj doživljaj pjesme 'Despacito', onako kako je ona čuje i osjeća. 'Despacito znači polako pa je i moja obrada baš takva, polagana i strastvena. Htjela sam ju otpjevati i odsvirati preplavljena emocijama, jer se upravo tako osjećam', otkrila je.

Za nju, kao umjetnicu, njezin instrument i klasična glazba vrhunac su savršenstva, kaže čelistica.

'Puno puta poželim upravo tu vrstu ljubavi, strast i pregršt raznolikih emocija, koje otkrivam svirajući, pokloniti nekome u svom realnom životu. Do sada to nisam uspjela. Umjetnost je neki drugi svijet, ne može ga razumjeti osoba koja ga ne živi. Biti glazbenik nije posao, već stil života. Jedina, za mene jača emocija, koja se ne može ni sa čime mjeriti, je majčinstvo. Ono me spušta na zemlju u mom svakidašnjem životu i uz moju glazbu daje smisao mom životu', pojasnila je.

Inspiraciju često pronalazi u ljudima koje zavoli pa je i njezin novi video uradak posvećen posebnoj osobi, muškarcu, kojem, poručuje - želi svu sreću ovoga svijeta. 'Na ovaj način želim mu zahvaliti na svim lijepim trenucima koje mi je poklonio. Pokazao mi je da i u realnom svijetu postoji takvo savršenstvo. Na trenutak je postao to moje violončelo i zbog toga sam mu beskrajno zahvalna', rekla je Ana ne otkrivajući o kojem muškarcu je riječ.

Video spot za njezinu obradu velikog ljetnog hita koji je zaludio svijet, Ana je snimala u atraktivnom prostoru 'Barutana' u Osijeku, uz kazališnu rasvjetu, u kombinaciji s prirodnom svjetlosti svijeća. 

Ana Rucner Izvor: tportal.hr / Autor: Privatni album

'Spot je režirao Boris Šeper, sjajni snimatelj i redatelj iz Osijeka, s kojim sam nedavno snimala i turistički spot za TZ grada Gospića. U potpunosti je uspio prikazati emociju, strast i ljepotu života na čemu sam mu zahvalna', poručila je čelistica. Čula je,kaže, mnoge obrade 'Despacita' i svaka ima svoj pečat, a svaki glazbenik svoju prepoznatljivost.

'Najviše mi se sviđa jedna obrada na saksofonu, koja me i ponukala da  osmislim svoju verziju. Saksofon i čelo su vrlo slični, senzualni instrumenti i u toj obradi sam prepoznala violončelo. Inače sve obrade su očekivane, ritmične, a ja sam željela nešto drugačije, a opet jako nježno', izjavila je.