poznata čelistica

Ana Rucner: 'Sina učim poštenju, ljubavi i moralnim vrijednostima'

24.06.2017 u 11:14

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana čelistica Ana Rucner je šesti put za redom poklonila gradu Dubrovniku svoj koncert, koji je ovog puta bio potpuno drukčiji od svih dosadašnjih. Osim što je obilježila petnaestu obljetnicu svog umjetničkog rada, predstavila je i novi glazbeni pravac, u posljednje vrijeme svoju nepresušnu inspiraciju - romsku glazbu. Ana je za tportal ispričala sve o svom radnom ljetu, ritualnima prije koncerata, odmoru, svom humanitarnom radu

Vokalni ansambl Arije, bend Filipa Gjuda, Mario Rucner, violist, i pjevač, tenor Ivan Jelić kao dragi gosti svojim su glazbenim i vokalnim vještinama dodatno obogatili ovo jedinstveno događanje na Srđu. Ana Rucner svake godine dio sredstava daruje u plemenite svrhe, a ove godine odabrala je mladu glazbenicu, Karmen Maškarić, kojoj je poklonila gudalo. 

Za vas ni ovo ljeto neće biti neradno. Iza vas je koncert u Dubrovniku, spremate se za još puno tijekom ljeta.

Kao i svako ljeto i ovo će mi biti radno, no uhvatit ću vremena za svoj dragi Pag i uživanciju sa sinom. Već za koji dan počinjem sa snimanjem novog videa kojeg ću promovirati početkom srpnja, očekuje me i koncert u mom Zagrebu, još neki nastupi na obali.

Postoji li neki nastup u karijeri koji biste rado zaboravili?

Zapravo ne, neki nastupi su bili izazovni u smislu da sam morala prilagođavati program i biti fleksibilna što se tiče promjena termina koncerata, ali svakog se nastupa rado sjećam.

Imate li neke posebne rituale prije koncerta i čega nikad ne smije nedostajati u garderobi?

Prije nastupa mi je uvijek potrebno barem pola sata mira i tišine da se pripremim za nastup, nemam neke posebne rituale, a u garderobi uvijek mora biti dovoljno vode.

  • +2
Ana Rucner Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kada ste vi zadnji put bili na nečijem koncertu? Kakvu glazbu volite slušati, što vas opušta?

Zadnje što mi je baš ostalo u super sjećanju je koncert grupe Pentatonix u Beču. Obožavam ih zbog toga što njih petero sami stvaraju zvuk orkestra svojim glasovima. Kevina, čelistu koji istovremeno svira i beatboxa poznajem i osobno, pa mi je bilo još draže biti uz njih, odlična su ekipa.

Kako izgleda vaš idealan odmor i gdje ćete osim na Pagu ove godine puniti baterije?

Budući da sviranje ne doživljavam kao posao i koncerti su za mene na neki način odmor, uživam u sviranju i dijeljenju glazbe s dragom publikom. Još nisam do kraja definirala planove za ljeto, no najdraža mi je moja oaza na Pagu.

Nakon nesebičnog pomaganja za Baranju, opet djelujete humano i humanitarno, aktivni ste oko Severininog slučaja, pokrenuli ste grupu za pomoć njoj i ostalim ženama sa sličnim problemima.

Kad god mogu, rado pomažem. Grupu sam pokrenula sasvim spontano, bez ikakvog cilja i jako sam se iznenadila kad sam shvatila kolike je to razmjere poprimilo i koliko se puno žena uključilo. To je zapravo pokazatelj da puno žena ima probleme slične Severininim i nadam se da će inicijativa barem malo osvijestiti važnost komuniciranja među bivšim partnerima a za dobrobit djeteta.

Koliko poznate osobe poput vas mogu senzibilizirati javnost i pomoći u rješavanju problema?

Ovisi o čemu se radi, kad poznate osobe pokrenu neku inicijativu to se brže primijeti no kad to učini netko drugi, no za konkretniju senzibilizaciju potrebno je puno truda i volje.

Koje vrijednosti pokušavate usaditi svojom sinu?

Poštenje, ljubav i moralne vrijednosti.

Koji su vaši najveći strahovi vezani uz dijete?

Vjerojatno kao i svakoj majci da se ne ozlijedi, da mu se nešto ne dogodi, da se ne razboli, a najvažnije mi je da je Darian sretan.

Što novo spremate za jesen kad je o novim prijektima riječ?

Prije jeseni bit će još jedan nov projekt kao što sam već rekla, a koncem rujna očekuje me još jedan novi video koji je po mnogočemu neobičan i drugačiji od svih dosadašnjih

Love of my life, my son ❤🙏 #rucner #kalember #moments #love #mother #son #family #funtime #happiness

A post shared by Ana Rucner (@anarucner) on