REZULTATI ANKETE

Neobična verzija: Evo što čitatelji tportala misle o izvedbi himne Josipe Lisac

19.02.2020 u 10:36

Bionic
Reading

Bilo je očekivano da će naša legendarna umjetnica otpjevati 'Lijepu našu' manje konvencionalno, no ona je podijelila javnost. I dok su neki hvalili njezinu neobičnu izvedbu, drugi su pak svoje nezadovoljstvo izrazili putem društvenih mreža. I vas smo pitali za mišljenje, a u anketi tportala sudjelovalo je gotovo 8000 čitatelja

Jedna od naših najvećih glazbenih umjetnica Josipa Lisac nastupila je na inauguraciji Zorana Milanovića. Pred okupljenima na Pantovčaku uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića izvela je himnu 'Lijepa naša domovino'. Njezini kolege glazbenici većinom su pohvalili njezinu izvedbu, a na društvenim mrežama našli su se hvalospjevi, ali i kritike na njezin račun.

U anketi tportala, pitali smo vas, naše čitatelje, kako ocjenjujete interpretaciju naše glazbene legende. U nešto malo manje od 24 sata u anketi je glasalo preko 8000 čitatelja. Najveći broj uključenih u anketu, njih 54,8 posto (4569 glasova), izvedbu Josipe Lisac ocijenio je katastrofalnom. Druga najveća kategorija, 26,5 posto (2209 glasova) čitatelja, misli da je izvedba bila super, a 18,7 posto (1558 glasova) smatra da je Josipina verzija himne - onako.

O svemu se nakon inauguracije oglasila i sama Josipa.

'Sada ću vam biti najiskrenija. Ovo je vrlo svečan trenutak. Čestitam predsjedniku Zoranu Milanoviću. Mene je bilo strah. Morala sam se rano ustati i to je za mene nešto strašno. Ja koja se dižem oko 11 sati, onda si možete misliti kako je meni bilo. I glas mora biti u top formi', rekla je Josipa Lisac za 24 sata.

  • +6
Svečanost inauguracije predsjednika Zorana Milanovića Izvor: Pixsell / Autor: Damir Sencar/HINA/POOL