GORLJIVI AKTIVIST MOBY

Nekad slavni glazbenik prestao je prije 32 godine jesti hranu životinjskog porijekla: Evo kako danas izgleda

12.11.2019 u 22:00

Bionic
Reading

Nakon neslavne epizode s memoarima i Natalie Portman, nekad slavni glazbenik Moby se nakratko povukao iz javnosti. Sudeći po reakcijama na najnoviju objavu na društvenim mrežama, možda bi mu bilo bolje da je ostao pri toj odluci

Moby se naime na društvenim mrežama u posljednje vrijeme vrlo aktivno bori za prava životinja, a u tome nije niti prvi niti posljednji.

Međutim, ono što ga izdvaja od prosijeka je po mnogima radikalan način borbe tetovažama.

Nedavno se Moby, povodom 32 godine svoga veganstva, pohvalio prvom aktivističkom tetovažom 'Vegan for life', jasno istaknutom na desnom dijelu vrata.

Sada je otišao i korak dalje, a nove tetovaže, ili kako on kaže 'tehnički 12 novih tetovaža', osvanule su mu rukama.

'Kako se u studenom navršava moja 32. godišnjica veganstva, mislio sam je proslaviti s novom tetovažom', piše Moby i ponosno pokazuje ruke preko kojih je dao tetovirati natpis 'Animal rights'.

'Vegan sam i aktivist za prava životinja iz više razloga, ali u konačnici zbog toga što u srži svoga bića smatram kako svaka životinja ima pravo živjeti svoj vlastiti život prema vlastitoj volji', objašnjava svoj postupak Moby.

Strastveniji vegani među njegovim obožavateljima s odobravanjem pozdravljaju svaki njegov korak, no znatan je broj onih koji mu daju podršku za način života kojega je odabrao, ali smatraju da su mu metode borbe previse radikalne te da nekad slavni 54-godišnji glazbenik u najmanju ruku ispada smiješan.

'Ovo je izgled starca koji se pokušava pomladiti pa radi isto što i tinejdžeri. Tetovažom ne postižeš ništa više od stvaranja novih zagađiavča, jer bez obzira na tintu, uz nju uvijek ide i neki otpad. Nije najzreliji izbor za samoproglašenog ekologa, borca za prava životinja, vegana i tko zna što još', poručuje jedan ptratitelj glazbeniku koji se nedavno pohvalio kako je dao srušiti bazen u svom dvorištu i na mjestu gdje je bio taj rezervar klorirane vode podigao šumicu koja sad prerađuje ugljični dioksid u kisik.

Jedan od obožavatelja Mobyja iz ranije rave faze, koji osjeća posljedice uzimanja LSD, misli da je ova droga ostavila daleko teže posljedice nego na njega.

'Ozbiljno misliš da će to učiniti neku razliku? Vjerojatno neće, ali obrazovanje i alternative hoće. Sve je u strasti, ali u ovom si slučaju potpuno u zabludi. Oprosti, ali ovo je jeb*** glupa tetovaža', nije štedio Mobyja stari obožavatelj.

Bilo je i onih koji propituju već klasično pitanje nije li jedenje biljaka kao živih bića također ubojstvo, ali i konkretnijih pratitelja koji se pitaju o svrsi upotrebe svoga tijela kao hodajućeg veganskog panoa koji odašilje poruke.

'Ne vjerujete li vi ono u srži svoga bića da svaki oblik života ima pravo živjeti svoj vlastiti život prema vlastitoj volji?', podsjeća Mobya na njegova uvjerenja jedan obožavatelj i pita zašto onda toliko forsira njega i druge toliko sa svojom religijom.

ZDRAVA PREHRANA

Ove slavne dame odlučile su postati veganke i zbog toga nikada nisu požalile

Pogledaj galeriju