A GDJE JE NAKIT?

Nakon vjenčanja plemkinje s 43 titule, svi govore o tijari i velikoj obiteljskoj svađi

18.10.2023 u 13:52

Bionic
Reading

Prošlog vikenda udala se Victoria Elisabeth de Hohenlohe-Langenburg, vojvotkinja od Medinacelija, a za vjenčanje je odabrala bogatu vjenčanicu od nekoliko slojeva luksuznih tkanina i raskošnog veza, no mnogi su primijetili da plemkinja s najviše titula nije nosila tijaru, a razlog leži u obiteljskoj svađi koja je zavadila Španjolce

Princeza Victoria od Hohenlohe-Langenburga, 20. vojvotkinja od Medinacelija, udala se ove subote za Maximea Corneillea, financijskog savjetnika francusko-argentinskog podrijetla. Vjenčanje je okupilo brojne pripadnike europskih kraljevskih obitelji, a bajkovito vjenčanje otvorilo je mnoga pitanja o stanju u španjolskom plemstvu.

Vidjevši princezu Victoriju u raskošnoj vjenčanici poznavateljima kraljevskih protokola u glavi se nametnulo pitanje zašto aristokratkinja s 43 titule na dan vjenčanja nije nosila tijaru, ali i zašto je svadbeno slavlje održano u kući obiteljskog prijatelja.

Razlog leži u složenoj obiteljskoj svađi koja je sprječava da koristi bilo koju od kraljevskih rezidencija na koje bi inače imala pravo, ali i da se kiti nakitom iz obiteljskog nasljeđa.

Princeza Victoria postala je 20. vojvotkinja od Medinacelija 2016. godine nakon smrti svog oca, koji je i sam naslijedio titulu od svoje bake, 18. vojvotkinje od Medinacelija 2013. godine.

Kao vojvotkinja od Medinacelija dobila je pristup na brojne obiteljske rezidencije diljem Španjolske, a naslijedila je i veliku zbirku umjetnina i obiteljskog nakita koji je dio Zaklade Casa Ducal de Medinaceli, koju je do 2020. kontroliralo više ogranaka obitelji. Međutim, Viktorijin praujak izbacio je svoje nećake, nećakinje i pranećakinje iz Zaklade, a time joj je i zabranjen pristup obiteljskom nasljeđu.

Victoria Eugenia, koja je umrla 2013. godine u dobi od devedeset i šest godina, u svojoj je oporuci jasno rekla da svo četvero njezine djece i njihovi potomci nakon njezine smrti trebaju dobiti položaje u upravnom odboru Fundación Casa Ducal de Medinaceli, a oporukom su nedavno udana Victoria i njezini rođaci pobijedili praujaka na sudu, no on je uložio žalbu. S obzirom da je pravni postupak još uvijek u tijeku, princeza Victoria još uvijek nema pravo na nasljeđe.

  • +6
Vjenčanje vojvotkinje od Medinacelija Izvor: Profimedia / Autor: PPE / Sipa Press / Profimedia