NOVA ODLUKA

Nakon što je ovogodišnji Eurosong otkazan, otkriveno koji će grad biti domaćin 2021. godine

23.04.2020 u 19:06

Bionic
Reading

Nizozemski lučki grad Rotterdam pristao je u četvrtak biti domaćin Eurosonga 2021. nakon što je ovogodišnje natjecanje za najbolju pjesmu Europe otkazano zbog pandemije koronavirusa

Organizatori su objavili još u ožujku da se zbog pandemije COVIDA-19 ovogodišnji Eurosong ne može održati u Rotterdamu u svibnju, no, kako je izvijestila novinska agencija ANP, gradsko vijeće Rotterdama odlučilo je pokriti troškove u iznosu od 6,7 milijuna eura nastalih zbog otkazivanja Eurosonga 2020.

Eurosong je bilo planiran od 12. do 16. svibnja, a hrvatski predstavnik trebao je biti Damir Kedžo s pjesmom 'Divlji vjetre'. Organizatori natjecanja, Europska radiodifuzijska unija (EBU), pokušali su pronaći neko drugo rješenje, ali nisu uspjeli.

Izvor: Društvene mreže

Rotterdamska Ahoy arena, u kojoj se trebao održati ovogodišnji Eurosong, trenutačno je prenamijenjena za smještaj oboljelih od koronavirusa, a kako je izjavio gradski vijećnik zadužen za kulturu, Said Kasmi, televizijske kuće i Ahoy arena 'mogu računati na Rotterdam da bude grad domaćin'.