JAMES KOTTAK

Najdugovječniji bubnjar Scorpionsa preminuo u 62. godini života

09.01.2024 u 23:00

Bionic
Reading

Glazbenik James Kottak preminuo je u 62. godini života. Vijest o njegovom odlasku američkom TMZ-u potvrdila je njegova kćer, a uzrok smrti još uvijek nije poznat

Kottak je bio najpoznatiji po svom radu s njemačkim hard rock bendom Scorpions, kojem se pridružio 1996. godine. U trenutku otpuštanja iz benda 2016., bio je njihov najdugovječniji bubnjar svih vremena, nadmašivši Hermana Rarebella, koji je u bendu proveo 19 godina.

Bend je morao napustiti zbog svog alkoholizma. 28. travnja 2016. godine bend je obznanio da će ga na američkoj turneji zamijeniti Mikkey Dee, a nekoliko mjeseci kasnije, točnije 12. rujna objavljeno je kako Kottak zauvijek napušta bend te da će se posvetiti liječenju.

Bio je bubnjar i u bendovima Bob Brickley Band, Nut House, Mister Charlie, Buster Brown, Montrose, Kingdom Come, Wild Horses, the McAuley Schenker Group, Warrant, i Ashba.

Široj javnosti postao je poznat tijekom rada s bendom Kingdom Come s kojima je surađivao na prva dva studijska albuma. Uz to, svirao je i u vlastitom bendu Kottak, poznatom prije kao KrunK.

Kottak je bio oženjen Athenom Bass, mlađom sestrom Tommyja Leeja, koja je također bubnjarica i bila je članica Kottaka. Par je imao troje djece, njihovog sina Matthewa i Athenino dvoje djece iz dvije prethodne veze.