ADAN CANTO

Nakon kratke i teške bolesti preminula zvijezda 'Narcosa'

09.01.2024 u 22:50

Bionic
Reading

Meksički glumac Adan Canto preminuo je u dobi od 42. godine nakon kratke borbe s rakom slijepog crijeva o kojoj nikada nije javno govorio

Cantov američki glumački debi dogodio se 2013. godine u Foxovoj kriminalističkoj triler seriji 'The Following', s Kevinom Baconom u glavnoj ulozi.

Rođen u Meksiku, Adan Canto odrastao je u Teksasu, a prije glumačke gradio je glazbenu karijeru. Napisao je pjesme za nekoliko meksičkih TV emisija i filmova, a na kraju je i sam stao na pozornicu u kazališnoj adaptaciji Almodóvarova filma 'All About My Mother'.

  • +2
Adan Canto Izvor: Profimedia / Autor: Andrew H. Walker / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prvu TV uloga ostvario je 2009. u seriji 'Estado de Gracia', a njegov američki glumački debi dogodio se 2013. u Foxovoj kriminalističkoj triler seriji 'The Following' predvođenoj glumcem Kevinom Baconom.

Nastavio je s ulogama u ABC-jevom sitcomu 'Mixology', Netflixovoj kriminalističkoj drami 'Narcos', 'Blood and Oil' i 'Druga prilika'. Njegova prva velika filmska uloga bila je utjelovljenje superheroja u Foxovoj seriji 'X-Men: Dani prošlosti budućnosti'. Iza sebe je ostavio suprugu Stephanie Ann Canto i dvoje djece, Romana Aldera i Evu Josephine.