VRIJEDI IH POGLEDATI

Najbolje policijske serije za sve ljubitelje nepredvidljivih obrata

31.08.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Od policijskih serija nerijetko ostajemo bez daha zahvaljujući dozi neizvjesnosti, akcije i obrata

Treba vam nova doza adrenalina, akcije i intrigantnih policijskih slučajeva?

Ova je lista stvorena za sve ljubitelje policijskih serija, ali i one koji vole kriminalističke i detektivske serije priče. U nastavku donosimo četiri top preporuke koje će začiniti vaše slobodne večeri, a sve su već dostupne na Pickbox NOW streaming servisu i možete ih gledati odmah.

Noćni pozivi (The Responder)

Suvremena policijska serija slijedi privatni i profesionalni život glavnog lika koji žudi za iskupljenjem. Noćni pozivi predstavljaju nam policajca Chrisa koji ima loše odnose s kolegama jer svi sumnjaju u njegove moralne vrijednosti i poštenje, a u pokušaju iskupljenja naći će se u novim nevoljama. Uz zahtjevan posao, želi sačuvati vlastito mentalno zdravlje i svoj brak. Osim zanimljive radnje, odlična gluma je zagarantirana – u glavnoj ulozi nalazi se svima dragi britanski glumac, dr. John Watson i Hobbit – Martin Freeman.

Nestali (Disappeared)

Što je s teškim slučajevima koje nitko nije uspio riješiti i čini se kao da je ‘cijeli svijet’ odustao od njih? Što je s nestalim ljudima koje nitko nije uspio pronaći? Ova šestorka policajaca bavi se ekskluzivno takvim slučajevima. Šesti i najnoviji član tima je Sonia Ledesma koja je također doživjela osobni gubitak, a u svojim novim kolegama iz odjela naći će odabranu obitelj. Serija Nestali je prava španjolska poslastica za sve ljubitelje misterioznih slučajeva i serija u kojima se miješa privatni život likova s njihovim poslovnim životom koji je, pak, ispunjen rizicima.

Slučaj podmornice Vigil (Vigil)

Volite policijske serije s jedinstvenim premisama? Inspektorica Amy Silva iz škotske policije mora riješiti novi slučaj – i to iz podmornice. Naime, član posade na podmornici Vigil koja je zadužena za nacionalnu sigurnost pronađen je mrtav, a Silva vjeruje da nije riječ o slučajnom predoziranju. Istraga ne napreduje kako bi željela, a uskoro se jave i nove prepreke.

Pod sumnjom (Prime Suspect)

Pridružite se detektivki Jane Tennison koja istražuje razne brutalne slučajeve serijskih ubojica. Osim suočavanja s raznim teškim i zamršenim ubojstvima, svaki dan radi u seksističkoj okolini koja željno iščekuje njezinu sljedeću pogrešku.  Pod sumnjam postala je pravi hit od prve sezone koja je izašla davne 1991. godine, a danas serija ima ukupno sedam sezona. Za uspješnost serije zaslužna je genijalna i talentirana glumačka postava (oskarovka Helen Mirren u glavnoj ulozi!) te dovitljivi kriminalistički slučajevi koje je prepoznala i kritika (nekoliko BAFTA nagrada samo za prvu sezonu).